0

Mielipide: Tolkkua ilmastokeskusteluun

Aivan järjettömät mittasuhteet Suomessa on saanut keskustelu ilmaston tiimoilta, mikä tulee vaihteeksi ilmi SDP:n  kansanedustaja Kimmo Kiljusen mielipiteestä lehtien palstoilla.

Voisi ajatella että ainoastaan vihreät vouhkaisivat kuvitellusta  ilmaston lämpenemisestä, mutta ei, myös keskustalaiset, joiden mukaan Suomessa pitää  lopettaa vähintään lämmitys sekä autoilu, ettei ilmasto häiriinny, ja nyt on vahvasti lisäksi  mukana SDP.

SDP:n ja  Kiljusen toiveena on tiukempi ilmastolaki, joka tarkoittaa käytännössä lisää Suomen kansalaisten rahojen luovuttamista ulkomaalaisten haltuun  ja suomalaisten elämän vaikeuttamista entisestään. Halu lopettaa Suomesta teollisuus, harrastukset, säännöstellä kansalaisten ruokailua, määrätä ostoja ja niin edelleen.

Eikö kansanedustaja ymmärrä,  ettei suomalainen köyhä voi enää ostamisiaan vähentää, ellei halua nälkään kuolla? Ostot rajoittuvat jo nyt muutamaan hernekeittopurkkiin viikossa, ja vaikka Suomessa miljoona köyhää onkin, niin yhteensäkään suomalaisten köyhien päästöt eivät heilauta maailman ilmastoa suuntaan tai toiseen, ilmasto kulkee omia polkujaan.

Köyhän ”hiilijalanjälkeä” tuskin löytyy edes suurennuslasin avulla. Ja vaikka Suomessa lopetettaisiin kaikki ihmisten aiheuttama toiminta, niin maailmankaikkeus ei sitä noteeraa.

Maapallollakin maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset jatkuisivat, tapahtuvat tavallaan ja ajallaan. Nyt onkin ensiarvoisen tärkeää, ketä kansa valitsee eduskuntaan ja ketkä  tulevaisuudessa maailmalla edustavat Suomea ilmastokokouksissa.
                                      
Juha Rantakaulio
Kansanedustajaehdokas (ps.)
Luumäki

2 kommenttia aiheesta “Mielipide: Tolkkua ilmastokeskusteluun

 • 15.3.2019 at 22:03
  Permalink

  Kerrankin järkipuhetta.

 • 19.3.2019 at 00:05
  Permalink

  ”Valtamerillä on merkittävä rooli ilmastojärjestelmässä. : Yli 90 % maapallon lämpöenergian kasvusta on absorboitunut meriin ja siitä 60 % ylimpään 700 metrin kerrokseen. Meret siis varastoivat lämpöä ja luovuttavat sitä hitaasti , viiveellä ilmakehään. Merivirrat puolestaan tasaavat lämpötilaeroja , tunnetuimpana esimerkkinä Euroopan ilmastoa säätelevä lämmin Golfvirta.
  Nopeimmin päästöt ovat viime vuosikymmeninä kasvaneet Kiinassa ja muissa Aasian maissa. Ja yksin Kiinan osuus koko maailman päästöistä on jo lähes kolmannes.
  Artikkelissa esitetään vaihtoehtoja hiilidioksidin poistolle ja niitä ovat esim. Bioenergia hiilen poistolla ja varastoinilla sekä metsittäminen.
  (Lähde Mitä Missä Milloin 2015 sivut 255-258

Comments are closed.

Viikon kysymys

Oletko ahkera kirjastopalveluiden käyttäjä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...