0

Metsäala sekä sosiaali-ja terveysala vetovoimaisia Esedun yhteishaussa – hakijoiden määrä kuitenkin laski edellisvuodesta

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun kevään 2019 yhteishaussa oli tarjolla 17 tutkintoa Mikkelissä ja Pieksämäellä. Ensisijaisia hakijoita Eseduun oli kaikkiaan 525, hakijoiden määrä laski hieman edellisvuodesta.

Yhteishaun hakijamääriin vaikuttaa se, että ammatilliseen koulutukseen on mahdollista hakeutua myös jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa Esedulla on tarjolla myös sellaisia tutkintoja, joita ei yhteishaussa ollut tarjolla.

Kevään 2019 yhteishaussa metsäala oli Esedun vetovoimaisin koulutusala. Esedu järjestää metsäalan koulutusta Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa yhteistyössä Samiedun kanssa.

Myös Esedun sosiaali- ja terveysalan (lähihoitaja ja perustason ensihoitaja) sekä logistiikka-alan tutkintoihin oli runsaasti hakijoita.

Valtakunnallisesti yhteishaussa haki ammatilliseen koulutukseen 51 prosenttia  hakijoista ja lukioon 49 prosenttia. Ammatilliseen koulutukseen haki ensisijaisesti noin 36 970 hakijaa.

Esedulla yhteishaussa täyttämättä jääneet paikat tulevat jatkuvaan hakuun. Yhteishaun lisäksi ammatilliseen koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Koulutustarjonnasta ja hakemisesta löytyy tietoa Esedun verkkosivuilta (www.esedu.fi) ja Opintopolusta (www.opintopolku.fi).

 

Viikon kysymys

Oletko jo heittänyt talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...