0

Juvan kunta avasi koulukampus-hankkeelle Facebook-sivut!

Juvan Kampuksen Facebook-sivut on avattu, tiedottaa Juvan kunta Facebookissaan.

Kunnan mukaan sivuille lisätään kuvia ja videoita rakennushankkeen etenemisestä ja kerrotaan elinkaarihankkeeseen liittyvistä asioista.

Edelleen on voimassa nimikilpailu, jolla haetaan kampukselle nimeä. Kilpailuaikaa on 30. huhtikuuta saakka. Nimikilpailuun voi osallistua sähköisesti tai kunnanvirastolla täyttämällä äänestyslomake.

Sähköinen linkki löytyy osoitteesta:
https://link.webropolsurveys.com/S/18F295DF7333E822

Kunta tiedottaa, että nykyisen koulukeskuksen alueelle rakennetaan kokonaisuus, jonne sijoittuvat satapaikkainen päiväkoti, yhtenäiskoulu, lukio ja liikuntahalli.

Työmaa on jo perustettu, ja Juvan Lehti raportoi hankkeesta ensi viikon torstain lehdessä 4. huhtikuuta.

7 kommenttia aiheesta “Juvan kunta avasi koulukampus-hankkeelle Facebook-sivut!

 • 28.3.2019 at 20:17
  Permalink

  Ihmettelen suuresti tämänkin hankkeen järkevyyttä. Täältä muuttavat lähes kaikki nuoretkin muualle ja jäljelle jää vain lähinnä eläkeläisiä. Taitaa mennä rahat hukkaan.

 • 30.3.2019 at 10:23
  Permalink

  Jälkikäteen on turha enää nurista, mutta kuinka ekan kommentoijan mielestä varhaiskasvatus ja koulupuoli olisi pitänyt hoitaa? Kaikki siirtää naapurikuntiin?

  • 3.4.2019 at 21:08
   Permalink

   Hyvinhän naapurissa Mikkelissäkin tuntuu menevän. Verotus on jo tapissa ja lisää meinataan nostaa, sekä otetaan lisää velkaa entisen päälle. Sitten kallis kävelytie kokeilu keskustaan. Sitä paitsi Etelä-Savossa on yksi heikoimpia talouskasvuja, muuhun maahan verrattuna. Ihan samalla tavalla ne naapurikunnatkin hiljenee Juvan ympärillä. Juvankin keskustassa jo montakin tyhjää kauppaa nyt. Tässä olisi pitänyt yrittää olla vähän realistisempi ja rakentaa pienempi koulu halvemmalla. Suotta eläkeläisille kallista kampusta rakentaa. Etelä Savo on myös yksiä suurimpia muuttotappio maakuntia.

 • 1.4.2019 at 10:49
  Permalink

  Peruspuitteet kunnassa pitää olla kunnossa. Koulu, päiväkoti ja liikuntahalli ovat yksi merkittävä pohja sille mahdolliselle kasvulle. Viitostien remontti avaa tähän kokonaisuuteen uuden mahdollisuuden. Nyt ratkaisee se mitä Juvan järjestötoiminta pystyy tuomaan tähän keittoon. Seuroilla ja järjestöillä on iso merkitys siihen mihin nuori perhe asettuu asumaan. Laadukas urheiluseura ammattitaitoisella valmennus- ja ohjaustyöllä joka tekee pitkäjänteistä kasvatustyötä yhteistyönä koulun ja muiden toimijoiden kanssa voisi olla se ratkaiseva kasvun paikka Juvallakin. Nyt vain kaikki vanhat ja nykyiset aktiivitoimijat kehittämään yhteistä brändiä jonka sisälle on rakennettu houkuttelevia kokonaisuuksia. Juvan kehitystä pitää katsoa sillä silmällä että kun harppiin vaikka 100 km laittaa niin mitä sen sisälle jää. Täällä ei kaikkien tarvitse asua mutta tänne voi tulla käymään, olemaan ja viihtymään.

  • 3.4.2019 at 21:12
   Permalink

   Miksi tänne kukaan tulisi käymäänkään kun täältä tuntuvat kaikki tapahtumatkin loppumaan. Meni jopa juva rokkaa yllättäen konkurssiin, edeltäjänsä tapaan ja naapurissa loppui jurassic rock. Vanha Shellikin ränsistynyt jo monta vuotta vanerit ikkunoissa. Tämä kuihtuva kunta tuskin paljoa tulee kasvamaan, käy ihan päinvastoin. Tosin onhan hyvä olla unelmia niin pysyy elämä virkeänä.

 • 4.4.2019 at 16:22
  Permalink

  Ei Juvalle taideta haluta edes kesäasukkaita..vai ovatko tätä mieltä ainoastaan junalla muualta tulleet?

  • 5.4.2019 at 21:31
   Permalink

   Kyllä meni pieni kritiikki heti näköjään iholle. Olen asunut täällä jo yli 30-vuotta tiedoksi mökkiläiselle, seurannut tätä menoa jo siis aika pitkään. En minä nyt oikein ymmärrä, miten palvelujen hiipuminen ja kauppojen sulkeminen lisää houkuttelevuutta ja sekin ettei töitä ole ihmisille. Lisäksi heikko talouskasvu etelä-savossa. Paljon kertoo myös kova muuttotappio joka vuosi, sekä tuo mikkelin suunta, joka ei myöskään hyvältä näytä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet jouluvaloista, joita ihmiset ripustelevat pihoihin, ikkunapieliin ja mitä moninaisempiin paikkoihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...