0

Tänään sunnuntaina on vaalipäivä ja Suomi saa uuden eduskunnan – Juvalta kansanedustajuutta tavoittelevat Aila Asikainen ja Ano Turtiainen

Tänään sunnuntaina 14. huhtikuuta Suomeen valitaan uusi eduskunta tulevaksi nelivuotiskaudeksi.
Kansanedustajaehdokkaiden kampanjat on kampanjoitu, ja illalla on ”sadonkorjuun” aika.
Kaakkois-Suomen vaalipiiristä, johon Juvan kunta kuuluu, valitaan eduskuntaan 17 kansanedustajaa. Noin 180 ehdokkaasta kaksi on Juvalta, ja he ovat Kristillisdemokraattien Aila Asikainen ja Perussuomalaisten Ano Turtiainen.

Ylen kuluneella viikolla julkistama puolueiden kannatusmittaus kertoo, että Perussuomalaiset ovat ohittaneet Kokoomuksen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.
SDP pitää mittauksen mukaan yhä ykkössijaa 19 prosentin kannatuksella. Perussuomalaiten kannatus on 16,3 ja Kokoomuksen 15,9.
Keskusta on neljäntenä 14,5 prosentin kannatuksella, ja sen perässä on Vihreät 12,2 prosentilla.
Vasemmistoliiton kannatus on kannatusmittauksen mukaan 8,7, RKP:n 4,9 ja Kristillisdemokraattien 4,3. Sinistus osuus on 0,8 prosenttia ja muiden 3,4 prosenttia.
Kannatusmittauksen virhemarginaali on 2,3 prosenttia jompaan kumpaan suuntaan. Mittaus tehtiin 1.4-9.4. välisenä aikana, ja otos oli 1 969 henkilöä.
Jos mikään puolue ei ylitä vaaleissa 20 prosentin rajaa, se olisi melko poikkeuksellista. Lähimpänä tilanne oli vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, ja tällöin vaalivoittajan Kokoomuksen kannatus oli 20,4 prosenttia.

Vaalihuoneistot avautuvat vaalipäivänä aamuyhdeksältä ja äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla.
Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa.
Äänestäjän on vaalipaikalla selvitettävä henkilöllisyytensä. Siksi mukana tulee olla kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä annettiin alustavien tietojen mukaan yli 1 535 442 ääntä, joten ennakkoon äänesti noin 36,1 prosenttia äänioikeutetuista. Luvut tarkentuvat, kun rekisteriin lisätään mm. ulkomailla annetut ennakkoäänet ja kirjeäänet. Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2015 vastaava luku heti ennakkoäänestyksen päätyttyä oli noin 31,9 prosenttia äänioikeutetuista ja lopullinen ennakkoäänestysprosentti oli 32,3 prosenttia.
Juvan ennakkoäänien äänestysprosentti kohosi 42,2 prosenttiin. Juvalla antoi äänensä ennakkoon yhteensä 2193 äänioikeutettua. Kaikkiaan Juvalla on 5 198 äänioikeutettua.
Kaakkois-Suomen vaalipiirin äänestysaktiivisuudeksi tuli 36,7 prosenttia. Vaalipiirissä on yhteensä 361 485 äänioikeutettua.

 

Aila Asikainen

 

Ano Turtiainen

3 kommenttia aiheesta “Tänään sunnuntaina on vaalipäivä ja Suomi saa uuden eduskunnan – Juvalta kansanedustajuutta tavoittelevat Aila Asikainen ja Ano Turtiainen

 • 14.4.2019 at 10:42
  Permalink

  Hienoa, että Juvan lehti on pitänyt näkyvästi esillä kunnan omia ehdokkaita.

 • 15.4.2019 at 02:42
  Permalink

  Onnittelut Anolle, työ ei mennyt hukkaan! Olin henkisesti mukana ja jaoin lehtiä..
  Äänestin jo ensimmäisenä äänestyspäivänä , numero 129 oli helppo valita.

 • 17.4.2019 at 19:49
  Permalink

  Ei tuota KD voi kukaan tosissaan ottaa. Onneksi PS ano turtianen pääsi eduskuntaan ja on ainoa vakavasti otettavan puolueen jäsen. Heillä on järkevin politiikka ilmastoasiassakin.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet jouluvaloista, joita ihmiset ripustelevat pihoihin, ikkunapieliin ja mitä moninaisempiin paikkoihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...