0

Viitikko voittoon Joensuussa – kisakauden avauksessa mukana myös Janne Pekurinen ja Saku Härkönen

Juvan UA:n jokamiehenluokan autokuskit aloittivat kilpailukautensa Joensuussa viime sunnuntaina. Mukana juvalaisista oli Janne Viitikko, Janne Pekurinen ja Saku Härkönen.
Kaksi ensin mainittua ajoivat sekä etuveto/kardaaniluokan että yleisen luokan. Härkönen ajoi pelkästään yleisessä luokassa.

Parasta vauhtia piti Janne Viitikko, joka dominoi evk-luokkaa mielin määrin. Hän voitti Ford Escortilla alkueränsä semifinaalilähdön sekä a-finaalin näytöstyyliin. Toiseksi ajoi Joensuun UA:n Antti Kärkinen, ja kolmas oli Vesannon UA:n Teppo Puttonen.

Juvan UA:n Janne Pekurinen oli alkuerässään kolmas. Välierässä hän oli toinen, mutta tie katkesi semifinaaleissa kuudenteen sijaan, jolla ei saatu paikkaa finaalilähtöihin. Evk-luokassa kilpaili 51 kuljettajaa.
Yleisessä luokassa Janne Viitikko voitti alkueränsä sekä semifinaalin, ja hän eteni a-finaaliin.

Janne Pekurinen oli alku- ja keräilyerässään neljäs. Välierien toinen sija vei hänet semifinaaliin, mutta siellä oli edessä keskeytys, kun autosta hajosi linkkitanko.

Myös Saku Härkönen oli epäonnen soturi. Hänen autollaan oli voitettu nuorten luokka Juuso Suppulan toimesta, mutta jo siellä oli vaihdelaatikosta kolmosvaihde hajonnut.
Yleisessä luokassa Härkönen oli alkueränsä toinen, mutta juvalaisella ongelmat Fiatin vaihdelaatikon kanssa jatkuivat, sillä nelosvaihde ei mennyt päälle.
Semifinaaleissa kakkosvaihde jumittui päälle ja tuloksena oli kuudes sija, joka ei oikeuttanut finaalipaikkaan.
Yleisen luokan a-finaalissa Viitikko nousi johtoon, mutta Joensuun Antti Kärkinen yritti ohitusta mahdottomassa paikassa, meni penkkojen päälle ja kaatoi autonsa. Rytäkässä myös Viitikon auton etupää rikkoontui ja edessä oli keskeytys.
A-finaalin lähtö otettiin uusiksi punaisten lippujen takia. Mukana ei ollut enää Viitikkoa eikä Kärkistä autorikkojen takia. Voittoon ajoi Nurmeksen UA:n Sami Vainionpää.
Viitikko oli lopputuloksissa kuudes. Yleisessä luokassa kisaili 63 kuljettajaa. Kisan jälkeen juvalaisten autot menivät kaupaksi.

Viikon kysymys

Korona nostaa nyt päätään Juvan naapurissa Mikkelissä. Huolestuttaako?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...