0

Mitä lintuja pöntöissäsi pesii – osallistu Pönttöbongaukseen

BirdLife Suomen Pönttöbongaus järjestetään viikonloppuna 8.–9.6. Tapahtuman tavoitteena on kerätä tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä sekä lisätä kiinnostusta lähiympäristön lintujen seurantaan.

Kuka tahansa voi osallistua Pönttöbongaukseen kertomalla verkkolomakkeella, mitä linnunpönttöjä omalla pihalla tai muulla tarkkailupaikalla on sekä mitä lajeja pöntöissä pesii tai on tänä vuonna pesinyt. Pönttöihin ei kuitenkaan pidä kurkistaa eikä pönttöjä pidä avata. BirdLife korostaa, että pönttölintuja on tarkkailtava lintuja häiritsemättä.

BirdLife Suomi odottaa havaintojen kertovan myös pesinnän ajoittumisesta ja onnistumisesta eri puolilla maata. Mielenkiinnolla seurataan myös, ovatko pönttölintujen pesimäkannat elpyneet viime kesän onnistuneiden pesintöjen myötä.

Havainnot pönttölinnuista voi ilmoittaa osoitteessa www.ponttobongaus.fi tai postikortilla. Osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja. Pönttöbongauksen tulokset päivittyvät tapahtuman aikana BirdLife Suomen sivuille.

Pönttöbongaus järjestetään nyt kuudetta kertaa. Viime vuonna pönttölinnuista saatiin havaintoja lähes 2 800 paikalta ja yhteensä ilmoitettiin yli 25 000 pöntön tiedot.

Kommentteja aiheesta “Mitä lintuja pöntöissäsi pesii – osallistu Pönttöbongaukseen

  • 12.6.2019 at 09:40
    Permalink

    Pihapiirissä on neljä pönttöä, kahdessa on tänäkesänä asukkaita. Toinen pönttö on vuosien ajan ollut kirjosiepon vaki pönttö, toisessa vuorottelevat sinitiainen ja talitiainen, tänäkesänä on vuorossa talitiainen. Kirjosieppoperhe on jo ruokinta vaiheessa kun molemmat vanhemmat tuovat ruokaa pöntöön. Talitiaiset vierailevat harvemmin pöntöllä joten en tiedä onko siellä lainkaan poikasia ??

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kesälomakausi on aluillaan. Mikä on paras ajankohta viettää kesälomaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...