0

Yhdystien ja Juvantien risteyksen Rinki-ekopiste poistui Juvalla rakennustöiden alta – K-Supermarketin ekopiste on käytössä

Rinki-ekopiste  Yhdystien ja Juvantien kulmauksessa on jäänyt pois käytöstä.  Syynä pisteen poistumiselle ovat paikalla tehtävät rakennustyöt koulukampuksen alueella.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy ottaa vastaan läheisellä Rinki-ekopisteellä K-Supermarket Juvan yhteydessä Hiihtäjäntie 1:ssä  kaikkia pakkausmateriaaleja eli muovi-, kartonki- ja lasipakkauksia sekä pienmetallia.

Lisäksi pisteellä on säiliö paperinkeräystä varten. Kartonkia kerätään pisteellä ekotehokkaalla puristimella, jonka ansiosta säiliöön mahtuu jopa 40-50 kertaa enemmän jätettä kuin pintakeräyssäiliöön.

Myös lasipakkaus- ja metallinkeräyssäiliöiden tyhjennysrytmiä pisteellä on tihennetty. Lisäksi pisteelle toimitetaan lähiaikoina lisäsäiliö muovipakkauksille.

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”.

 

Viikon kysymys

Korona nostaa nyt päätään Juvan naapurissa Mikkelissä. Huolestuttaako?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...