0

Kalevi – kunnianosoitus kultamitalihiihtäjälle -elokuva nähdään Juvan kirjastolla keskiviikkoiltana

Kalevi Hämäläinen  – metsäteknikko ja maanviljelijä – voitti olympiakultaa 50 kilometrin hiihdossa Squaw Valleyssa 1960.

Kalevi Hämäläinen on värikkäimpiä ja kiistellyimpiä hiihtosankareitamme. Lähes tuntemattomuudesta hän nousi maailmanmestariksi 30 kilometrin hiihdossa Lahdessa 1958. Nuorena ja räväkkänä hän joutui kuitenkin hiihtojohdon epäsuosioon, häntä ei otettu valmennusrenkaan sisäpiiriin ja hän jäi säyseämmän Veikko Hakulisen varjoon.

Elokuvaohjaaja Georg Grotenfeltilla on vahvat siteet Juvalle sukunsa kautta. Hän teki Juvan ja Sulkavan rajalla syntyneestä Kalevi Hämäläisestä elokuvadokumentin vuonna 2002.

Kalevi – kunnianosoitus kultamitalihiihtäjälle kertoo Hämäläisen harjoittelutavasta ja urasta haastattelujen ja dokumenttimateriaalin avulla.

Grotenfelt tiivistää elokuvan kuvaavan Kalevi Hämäläisen monivaiheisesta hiihtouraa ja suomalaiseta sankaruutta. Elokuva on nähty televisiossa neljä kertaa, viimeksi 2005. 

Elokuva nähdään Juvan kirjastossa keskiviikkona 10.7. kello 17.30 osana Grotenfeltin elokuvafestivaalia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Elokuvan kesto on 30 minuuttia.

 

Kalevi Hämäläisen muistokyltti Juvalla sijaitsevan näköispatsaan jalustassa.

 

Viikon kysymys

Kesälomakausi on aluillaan. Mikä on paras ajankohta viettää kesälomaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...