0

Martti Talvelan muistovuoden tilaisuus pidetään 21. heinäkuuta – maksuton tapahtuma alkaa kello 12 vanhalta hautausmaalta

Oopperalaulaja, kansakoulunopettaja ja luomuviljelijä Martti Talvelan kuolemasta tulee 22.7. kuluneeksi 30 vuotta.

Muistovuonna hänen saavutuksiaan kunnioitetaan ja hänen muistolleen järjestetään kaikille avoin tilaisuus 21.7.

Maksuton tilaisuus alkaa Juvan vanhalta hautausmaalta kello 12. Tilaisuudessa paljastetaan Talveloitten hautamuistomerkki, joka on omaisten toivomuksen mukaisesti harmaa luonnonkivi Inkilän kartanon mailta.

Hautamuistomerkin äärellä kuullaan Kirsi Talvelan puhe sekä nautitaan musiikista, josta vastaa Juvan Kamarikuoro. Yhteislauluina Heikki Klemetin Taas siunattu päivä nyt luo valoaan ja Jean Sibeliuksen Soi kunniaksi Luojan.

Haudalle on pystytetty myös QR –koodi eli kaksiulotteinen kuviokoodi, jolla pystyy lukemaan lisätietoja Martti Talvelasta.

Muistotilaisuutta jatketaan Juvan seurakuntatalolla kello 13 (Virastotie 2), jolloin on musiikkitoimittaja Outi Paanasen esitelmä Martti Talvelasta sekä kunnan ja seurakunnan puheenvuorot.

Tilaisuus päättyy kahvitarjoiluun. Seurakuntatalon tilaisuudessa Martti Talvela –säätiön tämänvuotisen apurahan jakaa säätiön puheenjohtaja professori Petteri Salomaa.

Martti Talvela –säätiön päätarkoituksena on edistää Suomen musiikkikulttuuria. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja ja palkintoja sekä tukemalla muullakin tavalla sen tarkoitusta palvelevaa toimintaa.

Martti Talvela –säätiö on 29 toimintavuotensa aikana jakanut apurahoja 16 nuorelle laulajalle ja tukenut neljää nuorten taiteilijoiden koulutusprojektia sekä kolme kertaa tukenut luonnonmukaisen viljelyn edistämistä.

Tänä vuonna Martti Talvela –säätiön yhteistyökumppaneina toimivat Suur-Sanon Osuuspankki ja Lumme Energia. Seurakuntatalon tilaisuuden jälkeen on Joroisten Musiikkipäivien juhlakonsertti, jossa esiintyvät sopraano Karita Mattila ja kapellimestari, säveltäjä ja pianisti Ville Matvejeff. Konsertti järjestetään Juvan kirkossa ja se on maksullinen sekä loppuunmyyty.

Juvan kunnanhallituksen asettama toimikunta on suunnitellut Martti Talvela juhlavuoden ohjelman. Toimikunnassa ovat edustettuina omaiset, Juvan kunta, Martti Talvela säätiö sekä Juvan seurakunta.

Viikon kysymys

Kesälomakausi on aluillaan. Mikä on paras ajankohta viettää kesälomaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...