0

Mikkelin Perhetalo ja Kuuma  sairaala vihittiin käyttöön – juhlavieraita oli paikalla satakunta

Mikkelin keskussairaalan Perhetalo ja Kuumasairaala vihittiin käyttöön perjantaina 5. heinäkuuta.
Vihkijäisohjelma alkoi Perhetalon aulassa arkkiatri Risto Pelkosen ja kuntayhtymän johtaja Risto Kortelaisen avajaisnauhan leikkaamisella ja arkkiatrin tervehdyksellä.
Arkkiatri onnitteli Mikkelin keskussairaalaa synnytysten poikkeusluvan jatkumisesta ja toivoi, että koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen Perhetalo pystyy antamaan yhtä hyvää palvelua kuin mitä tilat ja niissä oleva taide edustavat.

Juhlapuheen piti Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki, joka on ollut sairaalakampusta uudistavan ESPER-hankkeen äitihahmo.
Myllymäki työskenteli Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä vuosina 2014 -2016, jolloin tilojen ja toimintojen uudistamista suunniteltiin. Puheessaan Myllymäki viittasi sairaalakampuksen mielenkiintoiseen historiaan aina Kymenkartanon lääninlasaretin ajoilta.
Nyt sairaala on saanut ajanmukaiset tilat ja pystyy antamaan korkeatasoisia sosiaali- ja terveyspalveluja alueen asukkaille ja monille kausiasukkaille.
Uudet tilat siunattiin käyttöön keskussairaalan oman sairaalapastorin Maija Haaparannan toimesta.
Sen jälkeen oli vapaan sanan aika. Tervehdyksen toivat Perhetalon pääurakoitsijan Suutarinen Oy:n Markus Suutarinen, Kuuman sairaalan pääurakoitsijan Lujatalo Oy:n Heikki Jalkanen, rakennuttajayrityksen Suomen Controllteam Oy:n Olli Tirkkonen, kansanedustaja Niina Malm, aluehallintoylilääkäri Marja Kuronen sekä lääkintöneuvos Timo Keistinen.
Ylilääkäri Kuronen muistutti sen tärkeydestä, että myös psykiatrisille potilaille pitää vihdoin saada asianmukaiset tilat muun sairaalan yhteydessä ja hän toivoi, että tilat tulevat olemaan yhtä hyvät ja kauniit kuin nyt valmistuneet tilat.

 

Juhlaan osallistui noin 100 henkilöä.

 

Kati Myllymäki

 

Markus Suutarinen

 

Maija Haaparanta

 

Arkkiatri Risto Pelkonen puolisoineen.

 

Olli Tirkkonen

 

Linnea Nieminen ja Juho Valjakka

 

 

 

Viikon kysymys

Essote-sotekuntayhtymä joutuu karsimaan palvelujaan. Pelkäätkö että Juvan palvelut heikkenevät?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...