0

Alkava viikonvaihde on Itä-Suomessa tapahtumien osalta kesän vilkkain ja vaikuttaa muun muassa tieliikenteeseen sekä liikennejärjestelyihin tapahtumapaikkakunnilla

Alkava viikonvaihde on Itä-Suomessa tapahtumien osalta kesän vilkkain ja vaikuttaa muun muassa tieliikenteeseen sekä liikennejärjestelyihin tapahtumapaikkakunnilla, Itä-Suomen poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

Savonlinnassa on meneillään Oopperajuhlat, Sulkavalla soudetaan Suursoutuja torstaista sunnuntaihin, Suonenjoella on mansikkakarnevaalit, Joensuussa Ilosaarirock sekä Iisalmessa Oluset.

Itä-Suomen poliisin komisario Pekka Koistinen muistuttaa, että suuret yleisötapahtumat saman viikonvaihteen aikana voivat aiheuttaa ajoittaisia ruuhkia liikenteeseen.

– Kannattaa varata omaan matkaan riittävästi aikaa ja malttia ”matkaeväiden väliin”.

– Tapahtumat aiheuttavat myös tapahtumapaikkakunnilla muutoksia normaaleihin liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin, joten ota myös nämä seikat huomioon tapahtumiin matkatessasi. Tapahtumien järjestäjien internetsivuilla kannattaa aina vierailla etukäteen ja tutustua järjestäjän antamiin ohjeisiin. Tapahtumiin saapuessa seuraa opasteita sekä liikenteenohjaajien merkkejä ja ohjeita, Koistinen opastaa.

Poliisi on mukana kaikissa tapahtumissa turvaamassa omalta osaltaan tapahtumien kulkua sekä kulkureittejä tapahtumiin.

– Poliisi toivottaa erinomaisia elämyksiä kaikille tapahtumiin osallistuville. Jokainen osallistuja vaikuttaa omalla käyttäytymisellään onnistuneen tapahtuman toteutumiseen.

Komisario Koistinen muistuttaa, että alkoholi tai muut päihteet eivät sovi liikenteeseen.

– Myös tulevana viikonloppuna poliisi puhalluttaa ajoneuvojen kuljettajia ahkerasti eri puolella Itä-Suomea.

Itä-Suomen poliisi viestii tehostetusti viikonlopun tapahtumien sujumisesta, liikenteestä sekä muista turvallisuuteen liittyvistä asioista omilla sosiaalisen median kanavilla.

 

Viikon kysymys

Essote-sotekuntayhtymä joutuu karsimaan palvelujaan. Pelkäätkö että Juvan palvelut heikkenevät?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...