0

Juvalle avattiin maakunnan ensimmäinen miehittämätön pientuottajien kauppa – saatavissa nyt noin 20 tuottajan luomutuotteita

Pientuottajien miehittämätön kauppa, laatuaan Etelä-Savon ensimmäinen, lanseerattiin avatuksi torstaina  Juvalla. Kauppa sijaitsee ABC-liikenneasemalla Juvan Vehmaassa.

Kauppa on marraskuussa 2018 julkaistun Lähiapaja-verkkokaupa jatke, josta rekisteröityneet asiakkaat voivat ostaa paikallisten tuottajien kala- ja lihatuotteita sekä vihanneksia. 

– Meille paikallisille tuottajille tämä on upea tilaisuus tavoittaa uusia asiakkaita. Myymme jo oman luomutilamme tuotteita verkossa ja miehittämätön kauppa on meille tervetullut lisämyyntikanava, sanoo Sappion luomutilan Alexandra Lindqvist.

 – Lähiapaja-kauppa perustuu Nordic ID:n lanseeraamaan  automatisoituun S/MART-kauppakonseptiin, joka skaalautuu helposti sekä pienille että isoille kaupanalan toimijoille. Teknologia varmistaa, että tuotteita on aina saatavilla, ja helppokäyttöinen itsepalvelukassa tekee kaupassakäynnistä nopeaa ja vaivatonta, Nordic ID:n palveluratkaisuliiketoiminnan johtaja Juuso Lehmuskoski toteaa.

Kaupan valikoimissa on noin 20 pientuottajan luomutuotteita järvikalasta tuoreisiin vihanneksiin ja lihaan. Rekisteröitynyt asiakas saa tekstiviestillä tai sähköpostilla koodin, jolla hän avaa Lähiapajan oven. Kaupassa asiakas voi noutaa verkko-ostoksensa noutopisteeltä tai ostaa tuotteita suoraan kaupan hyllyiltä. 

– Kehittämällä verkkokaupan noutopisteestä automatisoidun kaupan lähiruoan ostaminen muuttuu entistä helpommaksi. Asiakas voi nyt valita, maksaa ja noutaa tuotteet myös paikan päällä. Tämä varmasti laajentaa pientuottajien asiakaspiiriä, iloitsee Esko Helansuo, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin projektipäällikkö.

 Kontin ja mobiilijärjestelmän on toimittanut CoReorient Oy. Maksuratkaisu tukee kortti- ja mobiilimaksamista. Lähiapaja-kauppa on osa Xamkin Fisu-postilla järvikalat liikkeelle -hanketta, jonka tavoitteena on uudistaa lähiruoan myyntikanavia. 

 

3 kommenttia aiheesta “Juvalle avattiin maakunnan ensimmäinen miehittämätön pientuottajien kauppa – saatavissa nyt noin 20 tuottajan luomutuotteita

 • 12.7.2019 at 08:18
  Permalink

  Parasta uutta Juvalla. Vahva suositus.

 • 12.7.2019 at 14:02
  Permalink

  Kaupan ja ostosten teon tulisi olla niin helppoa, että kuka tahansa sadoista tuhansista ohikulkijoista voi ex-tempore tehdä ostoksia ja näkee ohi kävellessään tarjonnan, mitä kaupasta on saatavilla juuri nyt.

  Jos ostaminen eli rekisteröiminen on hankalaa tai epäselvää (= esim. ei onnistu yhdellä tekstiviestillä) ja myytäviä tuotteita täytyy katsoa netistä (=ei ole kontin seinällä hinnastoa tai näyttötaulua), on epätodennäköistä että ohikulkumatkalla olevat huoltoaseman asiakas alkaa käyttämään minuuttitolkulla aikaa sovellusten lataamiseen ja nettisurffailuun selvittääkseen, mitä salaperäisessä kopissa mahdollisesti myydään.

  Idea on hyvä ja toivottavasti menestyy, mutta menestyäkseen tulee olla tarpeeksi yksinkertainen ja helppokäyttöinen, jos halutaan napata kiinni 5-tien asiakasvirroista. Itse tutustun varmasti palveluun ja oletettavasti ostan tuotteita, jos se on tarpeeksi yksinkertainen. MUTTA jos liikun jossain muualla ja minun pitäisi ostoksia varten alkaa rekisteröitymään tai hankkimaan sovelluksia ohikulkumatkalla tehtävään ostokseen, en varmasti sitä tekisi, vaikka käytän paljon tietotekniikkaa.

  Tuotteet ovat hyviä ja potentiaaliset asiakasmäärät ovat loistavia, mutta kaupan tulee olla tarpeeksi selkeä/ valikoima näkyvillä ja yksinkertainen käyttää.

  • 16.7.2019 at 08:06
   Permalink

   Täysin samaa mieltä ”Lähiruoka rules” -nimimerkin kanssa. Ko.puutteet korjaamalla asiakasvirta olisi varmasti moninkertainen. Myydään mitä tahansa, konseptin pitää olla houkutteleva ja ostaminen helppoa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Satokausi on jälleen täällä. Miten hankit käyttämäsi marjat, sienet, vihannekset ja juurekset?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...