0

OP:lle hyvä osavuositulos – liikevoittoa kertyi alkuvuonna yhteensä 14,2 miljoonaa euroa

OP Suur-Savon omistaja-asiakkaiden määrä kasvoi alkuvuoden aikana 1 960 uudella omistaja-asiakkaalla. Kaikkiaan pankilla oli kesäkuun lopussa 68 520 omistaja-asiakasta.
Alkuvuosi oli pankille tuloksellisesti vahva. Pankin korkokate säilyi hyvällä tasolla, ollen ensimmäisen kuuden kuukauden ajalta 12,5 miljoonaa euroa. Pankki sai oman pääoman ehtoisista sijoituksista eli käytännössä sijoituksista OP Ryhmään tuottoja alkuvuonna noin 9,6 miljoonaa euroa. Palkkiotuotot olivat 7,6 miljoonaa euroa. Kulujen jälkeen liikevoittoa kertyi alkuvuonna yhteensä 14,2 miljoonaa euroa, mikä on noin miljoona euroa viime vuotta enemmän.

Pankin omistaja-asiakkaille kertyi kuuden ensimmäisen kuukauden aikana bonuksia yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.
Osuuspankin mukaan myös talletuskehitys jatkuu yhtiössä edelleen vahvana. Talletukset kasvoivat vuodenvaihteesta 60 miljoonaa euroa, ollen 30.6. noin 1 757 miljoonaa euroa. Osaltaan talletuskehitykseen vaikuttaa se, että viime vuosi oli Etelä-Savossa erittäin vahva puukauppa vuosi ja tänäkin vuonna puukauppa on jatkunut kohtuullisen vilkkaana. Alkuvuonna puukauppaa tehtiin Etelä-Savossa noin 100 miljoonan euron summalla, koko edellisen vuoden puukaupan määrä oli noin 300 miljoonaa euroa.

Asiakkaat ovat tehneet alkuvuonna runsaasti sijoituksia. Asiakkaiden sijoitusrahastoihin sijoittama pääoma kasvoi alkuvuoden aikana 11,7 prosenttia, ollen kesäkuun lopussa yhteensä 212 miljoonaa euroa. Vakuutussäästöt kehittyivät myös positiivisesti. Vakuutussäästöjen kasvu oli kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 7,7 prosenttia. Vakuutussijoitusten kokonaismäärä oli kesäkuun lopussa 353 miljoonaa euroa.
Asuntokauppa ja asuntorahoitus on alkuvuonna ollut edellisvuotta verkkaisempaa. Ensimmäisen kuuden kuukauden aikana OP Suur-Savossa nostettiin uusia asuntolainoja 96 miljoonaa euroa (1-6/2018 107 miljoonaa euroa).

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet jouluvaloista, joita ihmiset ripustelevat pihoihin, ikkunapieliin ja mitä moninaisempiin paikkoihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...