0

Mauno Maaraselle Vuoden Marjateko -palkinto – Hyötyyn kylällä vietetään lauantaina Vattukarnevaaleja jo yhdettätoista kertaa

Hedelmän- ja marjanviljelijäin liiton Mikkelin piiri on myöntänyt Vuoden marjateko -palkinnon vadelmanviljelijä Mauno Maaraselle Juvan Hyötyyn kylästä. Perusteluna piiri mainitsee pitkäjänteisen työn marjantuottajana sekä Vattukarnevaalien järjestelyissä, mikä osaltaan luo positiivista mielikuvaa marjantuotannosta.

Mauno Maaranen on viljellyt puutarhavadelmia jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan ja tällä hetkellä tuotantoalaa on noin kaksi hehtaaria. Tuotantoa täydentävät herukat sekä keltaiset vadelmat ja karhunvattu, joita tietyt asiakkaat osaavat kysyä ja odottaa vuosittain. Vadelmia myydään niin paikallisesti kuin yhteistyökumppaneiden avulla pääkaupunkiseudullekin.

– Vadelman ympärille on Maarasen aktiivisuuden ansiosta syntynyt myös kyläjuhla, Hyötyyn Vattukarnevaalit, jonka monipuolinen ohjelma houkuttelee paikalle kävijöitä laajemmaltikin. Vattukarnevaalit järjestetään parhaaseen vadelma-aikaan elokuun alkupuolella Maarasen tilan ympäristössä, tänä vuonna jo yhdeksättätoista kertaa, lauantaina 3.8.2019. Maaranen on päävastuussa tapahtuman järjestelyissä apunaan Hyötyyn Hommakka ja luo näin positiivista ilmapiiriä marjantuotannon ympärille paikallisesti, palkintoa perustellaan.

Mikkelin marjanviljelypiiri myöntää Vuoden marjateko -palkinnon ansioituneelle marja-alan toimijalle. Palkinto myönnetään tilanteen mukaan, ei välttämättä joka vuosi. Aiemmin on palkittu Aten Marja-aitta vuonna 2012, Matti Piispa vuonna 2013, Vavesaaren tila vuonna 2015 ja Marjatila Teittinen vuonna 2017.

Viikon kysymys

Mitä mieltä olet jouluvaloista, joita ihmiset ripustelevat pihoihin, ikkunapieliin ja mitä moninaisempiin paikkoihin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...