0

Juvan koulukeskuksessa vesivahinko – lukiolaisilla on etäpäivä torstaina ja perjantaina

Juvan koulukeskuksella havaittiin vesivuoto torstaina noin kello  6.30. Töihin tullut siistijä havaitsi vettä koulun käytävillä ja hälytti laitosmiehet apuun.

Laitosmiehet paikansivat vuodon kolmannen kerroksen käytävälle. Käytävältä on muutama vuosi sitten poistettu kahviautomaatti ja sille  tuleva vesihana oli jostain syystä avattu. Vettä on vuotanut käytävälle ilmeisesti edellisestä illasta alkaen koko yön ajan.

Martti Talvela –kampustyömaan vuoksi vedentulo koulukeskukseen katkaistiin keskiviikkona kello  15-18 väliseksi ajaksi.  Mahdollisesti tuon vesikatkon aikana  hana on avattu, ja se  on jäänyt auki.

Vesikatkon jälkeen hanasta on päässyt virtaamaan vettä täydellä verkostopaineella. Vesi levisi koko kolmannen kerroksen käytävän matkalle ja valui alas pääasiassa käytävän molemmista päistä porraskäytäviä myöten kastellen alempien kerrosten käytävät, keittiön ja osittain muitakin tiloja.

Rakennuksesta katkaistiin sähköt turvallisuuden vuoksi. Vedet saatiin suurimmalta osalta poistettua Järvi-Saimaan Palveluiden henkilöstön toimesta kello 8.30 mennessä.

Juvan Sähkö tutkii parhaillaan, mihin osiin sähköä voidaan toimittaa rakennuksen oman sähköverkon kautta.

Polygon tutkii vaurioiden laajuutta ja toimittaa kuivureita kosteuden poistamiseksi. Kuivatustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Kuivatustöiden kestoa ei vielä tässä vaiheessa osata arvioida. Vesivahingon laajuuden vuoksi tarkempi kosteuskartoitusraportti saadaan ensi viikon aikana, jonka jälkeen asiasta tiedotetaan lisää.

Lukiolaisilla on etäopiskelupäivä tänään torstaina ja huomenna perjantaina. Koulu tiedottaa jatkotoimista Wilma-viestintäkanavan kautta opiskelijoille ja heidän huoltajilleen.

 

Viikon kysymys

Korona nostaa nyt päätään Juvan naapurissa Mikkelissä. Huolestuttaako?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...