0

Direktiivi muuttaa pankkiasiointia – verkkomaksamisen uusia tapoja ja lisää turvaa tunnistautumiseen

Maksupalveludirektiivi tuo muutoksia päivittäiseen pankkiasiointiin, ja osuuspankeissa avainlukulistoja käytetään vielä verkkopalvelussa ja viranomaispalveluissa
Syyskuun puolivälissä voimaan tuleva EU:n maksupalveludirektiivi tuo mukanaan uusia verkkomaksamisen tapoja ja lisää turvaa pankkitunnistautumiseen.
OP kannustaa asiakkaitaan tarkistamaan, että he ovat varautuneet tuleviin muutoksiin. OP-mobiilissa asiakkaat tunnistautuvat jatkossa Mobiiliavaimella, kun taas op.fi-verkkopalvelussa avainlukulistaa käytetään edelleen kirjautumiseen ja maksujen vahvistamiseen. Uutena tapana tunnistautumiseen tulee tekstiviestivahvistus.

Euroopan laajuinen PSD2-maksupalveludirektiivi tuo muutoksia pankkipalveluihin tunnistautumiseen ja ostosten maksamiseen verkossa. OP:lla muutokset riippuvat siitä, mitä palvelua asiakas käyttää.
OP-mobiilissa asiakkaat tunnistautuvat ja vahvistavat maksut jatkossa mobiiliavaimella, jonka jo lähes miljoona OP:n asiakasta on ottanut käyttöön. Mobiiliavain on OP-mobiili tai OP-yritysmobiili -sovellukseen liitetty tunnistusmenetelmä, jota asiakas käyttää PIN-koodilla, sormenjäljellä tai kasvotunnistuksella.
OP-mobiilia ei voi jatkossa käyttää käyttäjätunnuksella, salasanalla ja avainlukulistalla.

Op.fi-verkkopalveluun kirjaudutaan ja maksut vahvistetaan jatkossakin tutulla tavalla, eli asiakas tarvitsee käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä avainlukulistan.
Avainlukulista ei kuitenkaan enää yksinään täytä lakimuutoksen vaatimuksia. Uutena lisänä tunnistautumiseen tulee tekstiviestivahvistus. Tarvittaessa asiakas saa puhelimeensa vielä tekstiviestillä numeron, jota vastaava luku avainlukulistalta tulee kirjoittaa asiakkaan käyttämään palveluun. OP:n asiakkaan onkin nyt tärkeä tarkistaa op.fi-palvelussa, että hänen tunnuksiinsa liitetty puhelinnumero on ajan tasalla.
Viranomaisten palveluissa, kuten Kelan asioinnissa, kaikki OP:n asiakkaat tarvitsevat tunnistautuessaan vielä paperista avainlukulistaa. OP:n tavoitteena on, että Mobiiliavaimen käyttö laajentuu myös op.fi-verkkopalveluun loppuvuoden 2019 aikana.

 

Nämä ovat tarpeen 14.9. jälkeen
OP-mobiili ja OP-yritysmobiili: Mobiiliavain.
OP-mobiili ja OP-yritysmobiili, Mobiiliavaimen aktivointi: käyttäjätunnus ja salasana + avainlukulista + tekstiviestillä saatu kertakäyttöinen salasana.
OP.fi-verkkopalvelu: käyttäjätunnus ja salasana + avainlukulista + tarvittaessa tekstiviestivahvistus.
Viranomaisten palvelut: käyttäjätunnus ja salasana + avainlukulista.

Viikon kysymys

Koronavirus jatkaa leviämistään - pelkäätkö koronavirusta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...