0

Mies törmäsi opastintolppaan Juvalla – puhallus oli 1,6 promillea

17-vuotias juvalainen mies törmäsi autollaan opastintolppaan noin puoli tuntia puolen yön jälkeen lauantaina Yhdystiellä Juvalla.

Henkilövahinkoja ei aiheutunut, sen sijaan auto vaurioitui.

Poliisi tavoitti nuoren miehen kotiosoitteestaan. Puhalluslukema oli noin 1,6 promillea.

Poliisi vei nuorukaisen verikokeeseen, määräsi ajokiellon ja epäilee hänen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Auton kyydissä ollutta auton omistajaa poliisi epäiee kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

 

8 kommenttia aiheesta “Mies törmäsi opastintolppaan Juvalla – puhallus oli 1,6 promillea

 • 28.9.2019 at 18:50
  Permalink

  Olikin siinä taas melko fiksu auton omistajakin, kun luovutti auton tuossa kunnossa olleelle. Olen myös sitä mieltä, että ei 17v mitään ajokorttia voi myöntää, juuri tästä syystä. Ei ne kuitenkaan aja kunnolla ja lopputuloksena tämä, että auto opastinkyltissä, ojassa tai metsähallituksen puolella. Lisäksi sekin että nykyään saa halvalla esim. sen 200hv 325i tai 328i BMW:n. Sellainen tuollaisille 17v, niin mitä muuta voimme odottaakaan. No ei kestänyt näköjään Nissankaan ehjänä.

  Onhan täällä ollutkin näitä tapauksia jo muutamakin kappale ennestään.

 • 28.9.2019 at 19:26
  Permalink

  Yksi auto paskana mutta kyllä kumi palaa sampolankentällä , pitäiskö jo nyt tehdä jotain ennen kuin sattuu jotain parempaa

  • 29.9.2019 at 20:25
   Permalink

   On sitä palanut jo salicolle vievällä tielläkin turvesuon kohdalla, salmensillan levähdyspaikalla savonlinnantiellä ja kirkonkylällä useassa kohdassakin. Tosin ne on poltettu takavetoisella autolla ja veikkaan eniten näitä BMW-merkkisiä, koska niitähän ne ovat enimmäkseen, mitä kirkolla ajelee.

   No ehkä siihenkin on jokin syy, miksi BMW on useasti korkeat vakuutusmaksut. Olisikohan se että juuri nämä ovat siellä metsässä, pajukossa tai ojan pohjalle aika useasti. Ihmettelen myös näiden e46 korimallisten BMW suosiota tuolla kirkolla. Noissahan on kanssa paljon vikoja, kuten taka-akseli mikä repeää tuennoista irti korista, dieselmalleissa hajoaa turbot, syöttöpumppuvikoja, kaasuläpät menee moottoriin, lastulla jyrisee kaksoismassavauhtipyörä. Kardaanissa ei rättinivel kestä.

   Itse kyllä ostaisin mielummin vaikka CDI moottorisen mersun.

 • 29.9.2019 at 19:03
  Permalink

  Pitääkö Juvalla sivullisen kuolla ennen kuin tuohon keparointiin saadaan tolkkua?

 • 1.10.2019 at 09:41
  Permalink

  Päivi Räsäsen johdolla tehtiin poliisitoimeen säästöjä. Tulokset näkyvät . Ei oon kovin pitkää aikaa kun JUvalla oli poliispäivystys…. Ja asema. Poliisi näkyy liian harvoin. Kumin ulina kestää viikonloput yöt ja päivät.. Mistä noilla penikoilla riittää rahaa hienoihin autoihin ja katuralliin. Ajelevatko jotkut myös huumepäissään? Monelaista huojujaa näkee iltasella…. Poliisin pitäis tehdä täydellinen kurinpalautus.

  • 1.10.2019 at 21:35
   Permalink

   Se poliisiasema oli aika pitkään periaatteessa tyhjillään. Toimi viime vuosina vain taukotilana. Nythän poliisi irtisanoi vuokrasopimuksen ja näkyi olleen poliisikyltti myös kadonneen seinästä.

   Nykyään aivan turha poliisia soittaa, koska nämä ovat ehtineet lähteä jo pois paikalta.

 • 1.10.2019 at 14:57
  Permalink

  Soittakaa hätänumeroon 112 joka kerta, kun näette liikenteessä hölmöilyä, kuminpolttoa tai muuta idiotistimia, vaikka 10 x päivässä jos sitä tapahtuu. Poliisin tehtävä on reagoida ja tulla paikalle puuttumaan häiritsevään ja hengenvaaralliseen käytökseen. Rekisterinumero ylös ja jos kuljettajan naaman tunnistatte, vielä parempi. Kannattaa myös kuvata kännykkäkameralla hölmöilyä, niin on paremmat todisteet -> ajokiellot saadaan hölmöilijöille todistajienkin lausuntojen perusteella oikeudessa jos niin vain halutaan (toki poliisi ensin tutkii asian).

  Poliisin kuuluisi käydä alueella muulloinkin, kuin päiväsaikaan näennäisesti, jolloin mitään häiriökäyttäytymistä tai humalassa-ajoa ei ole. Mitä enemmän kansalaiset ottavat yhteyttä poliisiin ja ilmoittavat rikoksista, täytyy sen vaikuttaa myös poliisin resurssien kohdentamiseen. Poliisi varmasti selittää mielellään, kuinka paljon se Juvan alueella suorittaa liikennevalvontaa, mutta todellisuudessa se on kameravalvontaa tolpissa ja harmaalla kamera-autolla päiväs-aikaan = näennäistä höpö-höpö valvontaa, jolla rankaistaan kuuliaisimpia autoilijoita 10 km/h ylityksistä. Tällä näennäisellä liikennevalvonnalla saadaan täytettyä tilastoja, että poliisi toimii maaseudullakin aktiivisesti, totuus on kuitenkin toinen: kukaan kuminpolttaja tai kännikuski ei narahda kameratolppaan tai -autoon. Minua ei ole Juvalla valitettavasti yli 10 vuoteen puhallutettu lainkaan. Kännissä tai lääkkeissä ajelu alkaa olemaan kansanhuvia maaseudulla, kun viikonloppuiltaisin kaikki partiot ovat kaupungeissa.

  • 1.10.2019 at 21:47
   Permalink

   Turha vaiva soitella minnekään tämän takia. Siellähän on hätäkeskuksessa uusi ja ei toimiva Erica-järjestelmä luokittelemassa tehtäviä kiireen mukaan, joko A, B tai C yms…Tilanteen kiirellisyyden mukaan. Eli käytännössä tässä on täysin arpapeliä, tuleeko poliisia vai ei. Veikkaan että ei tule. Vaikka tulisikin niin nämä ovat ehtineet lähteä jo pois paikalta.

   Kyllä minäkin luulen että tuolla saattaa huumekuskeja ja rattijuoppojakin, ajella tosiaan tästä syystä että kiinnijääntiriski on täysin olematon tänä päivänä. Jossakin vuorenmaassa tai pakinmaassa jos joku ajaisi maistissa, niin tuskin kärähtää, ellei aja ojaan ja joku soita poliisille.

   Jos joku haluaa rekisterinumeroita katsella, niin nämä ajelijat löytyvät parkista joko torilta, kettulan nesteeltä tai ABC välillä.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö Juvan seurakunnan pysyä itsenäisenä vai tehdä seurakuntaliitos Sulkavan ja Puumalan kanssa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä