0

Etelä-Savon pääomarahasto sai hallinnoijaksi huipputiimin – maakuntaan halutaan kasvattaa kansainvälisiä menestystarinoita

Etelä-Savon pääomarahaston hallinnoinnin yhteistyökumppaniksi on valittu Redstone Nordics Oy.

Redstonen Suomessa työskentelevät partnerit Kaj Hagros ja Oskari Lehtonen ovat maamme kokeneimpia ja tunnetuimpia startup-sijoittajia, neuvonantajia ja liiketoiminnan kehittäjiä.

Redstone hallinnoi useita rinnakkaisia pääomasijoitusrahastoja ja hyödyntää niiden välisiä synergioita hankevirran hallinnan tehokkuudessa sekä ristikkäisin kanssasijoitusmahdollisuuksin. Redstonella on yhteensä yli 30 pääomasijoittamisen ammattilaista pääkonttorissaan Berliinissä sekä paikallisissa toimipisteissään Helsingissä, Tukholmassa, Pariisissa, Zürichissä, San Franciscossa, Singaporessa sekä Seoulissa. Redstone Nordics Oy hallinnoi emoyhtiön pohjoismaisia rahastoasiakkuuksia ja corporate venture capital -toimeksiantoja.

Redstone Nordicsin toimitusjohtaja Kaj Hagros pitää syntyvää rahastoa hienona mahdollisuutena sekä alueen yrittäjille että sijoittajille tehdä yhteistyötä ja kasvattaa Etelä-Savon alueelle kansainvälisiä menestystarinoita. Redstonen Suomen toimiston toinen osakas, pitkän linjan sarjayrittäjä ja pääomasijoittamisesta väitellyt Oskari Lehtonen korostaa, että menestys syntyy toisaalta hyvästä yhteistyöstä pääomasijoittajien ja yrittäjien välillä ja toisaalta siitä, että yrittäjillä on kyky oppia, mukautua ja kehittyä.

Uusi pääomasijoitusrahasto tuo yrityksille uusia rahoitusmahdollisuuksia. Etelä-Savoon syntyy paikallinen pääomasijoitusrahasto, joka sijoittaa pääasiassa eteläsavolaisiin alkuvaiheen kasvuhakuisiin yrityksiin.

Rahastosta tehdään sijoituksia 10 vuoden toiminta-aikana noin 15–20 kohdeyhtiöön. Ensimmäiset sijoitukset kohdeyhtiöihin tehdään arviolta vuoden 2020 keväällä.

– Hankkeen valmistelu on aloitettu kaksi vuotta sitten Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimesta. Näen, että alueellinen rahasto on tärkeä työkalu maakunnan elinvoimaisuuden lisäämiseksi sekä uusien yritysten ja työpaikkojen aikaansaamiseksi, kertoo kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin MikseiMikkelistä.

– Rahastoa on valmisteltu ja odotettu kauan, joten teemme parhaamme, että rahasto saadaan perustettua pian ja toiminta käyntiin.

Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungit ovat yhteistyössä ely-keskuksen sekä yksityisten sijoittajatahojen kanssa perustamassa noin 3,5 miljoonan euron suuruista rahastoa, jonka tarkoituksena on lisätä pääomarahastotoimintaa erityisesti Etelä-Savon alueella ja keskittyä merkittävään liiketoiminnan ja kasvuyritysten rahoittamiseen.

Rahaston sijoitustoiminnan on tarkoitus keskittyä voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä hakeviin nuoriin sekä perustamis- ja siemenvaiheen yrityksiin, jotka ovat sijoittuneet tai tulevat sijoittumaan Etelä-Savoon. Sijoitus voi myös kohdentua yritykseen, joka muulla tavoin hyödyttää eteläsavolaista elinkeinoelämää ja elinvoimaisuutta yrityksen kotipaikasta riippumatta.

Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen kaupunkien rahoitusosuus pääomarahastossa on 0,4 miljoonaa euroa. Ely-keskuksen osuus on 1 miljoona euroa ja yksityisten sijoittajien osuus 2,1 miljoonaa euroa.

Viikon kysymys

Kesälomakausi on aluillaan. Mikä on paras ajankohta viettää kesälomaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...