0

Kunniakierros oli isänpäivän elokuva – dokumentti esitettiin televisiossa 10. marraskuuta, ja Juvan Lehden verkosta löydät myös linkin Yle Areenaan!

Juvalaisen pesäpallon noususta, uhosta ja tuhosta kertova Kunniakierros-elokuva saa ensiesityksen tv:ssä isänpäivänä 10. marraskuuta. Ylen TV2 esittää Kunniakierroksen kello 16.20.
Kunniakierros nähdään isänpäivänä myös valkokankaalta, kun se saa Helsingin ensi-iltansa Kettupäivät–elokuvafestivaalilla.

Lotta-Kaisa Riistakosken ohjaama ja käsikirjoittama 38-minuuttinen dokumenttielokuva kertoo juvalaisen pesisyhteisön tarinan pelinjohtaja Hannu Mannisen perheen kautta.
– Olen todella iloinen ja kiitollinen, että Kunniakierroksen esitykset ovat juuri isänpäivänä, sillä elokuvan keskiössä ovat perhesuhteet, Riistakoski sanoo.

Juvalaisen pesäpallon nousu alkoi 1980-luvulla, ja vuonna 1995 Juvan Pallo teki historiaa nousemalla pääsarjatasolle.
Hurmos valtasi koko kylän, kunnes kaikki romahti sopupelin myötä. Tapahtumien jäljet näkyvät edelleen Juvalla, vaikka sopupelijupakasta on jo yli 20 vuotta.
Elokuva on samalla ajankuva laman jälkeisestä Suomesta, jossa talkootyö jää bisneksen varjoon.
Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Lotta-Kaisa Riistakoski on juvalaislähtöinen pesisfani, joka asui Juvalla pesishurmoksen ollessa kovimmillaan.
– Tein tämän elokuvan, koska halusin ymmärtää, mitä aikoinaan tapahtui ja miksi. Toiveeni on, että elokuva puhdistaa ilmapiiriä niin Juvan kuin pesäpallon ympäriltä.
Elokuvafestivaali Kettupäivät järjestetään Helsingissä 8.-10.11.2019. Kunniakierroksen esitys nähdään elokuvateatteri Orionissa (Eerikinkatu 15) sunnuntaina 10.11. kello 12. Alkukuvana nähdään 9-minuuttinen ”Pesäpallo – Suomen kansallispeli” – lyhytelokuva vuodelta 1952. Isänpäivän kunniaksi festivaali tarjoaa näytökseen ilmaisen sisäänpääsyn.
Tv-esityksen uusinnat elokuvasta nähdään 11.11. ja 16.11. Elokuva on nähtävissä myös Yle Areenassa 10.11. alkaen.

Elokuvaa on aiemmin esitetty valkokankailla Juvalla, Savonlinnassa ja Tampereella.
Elokuvan on tuottanut Markku Tuurna Filmimaa Oy:lle. Elokuvan on kuvannut Jarkko T. Laine, leikannut Tuuli Kuittinen ja äänisuunnitellut Pinja Mustajoki.
Elokuvassa nähdään myös paikallisten kuvaajien kuvaamaa arkistomateriaalia.

 

Tässä linkki Yle Areenaan:

https://areena.yle.fi/1-50206653

 

3 kommenttia aiheesta “Kunniakierros oli isänpäivän elokuva – dokumentti esitettiin televisiossa 10. marraskuuta, ja Juvan Lehden verkosta löydät myös linkin Yle Areenaan!

 • 13.11.2019 at 14:49
  Permalink

  ”,,,ajankuva laman jälkeisestä Suomesta, jossa talkootyö jää bisneksen varjoon….”

  ”……halusin ymmärtää, mitä aikoinaan tapahtui ja miksi”

  Ei petokseen syyllistymistä voi ymmärtää.

 • 14.11.2019 at 13:21
  Permalink

  Muistan tapauksen hyvin ja myös kunnanvaltuuston tekemän päätöksen 400 000 mk:n lainan myöntämisestä 3.11.1997 valtuuston kokouksessa.
  Kaikki palikat eivät silloin olleet kohdallaan, joten vastustin lainan myöntämistä muutaman muun valtuutetun lailla. Muiden syiden ohella, lainan myöntämistä perustelttin mm. kiireellä.
  Ex-kunnanjohtaja Heikki Laukkanen myöntää Riistakosken dokumentissa nyt sen, että harkintaa olisi pitänyt lainan myöntämisessä käyttää tarkemmin.
  Mielestäni tämä tapaus on niitä suurimpia virheitä mitä Juvan kunnassa on taloudellisen tuen muodossa tehty. Inhimillisten kärsimysten lisäksi aineelliset ja imagolliset vahingot ovat olleet mittavat.
  Pesäpallo on hieno urheilulaji ja itse mukaan lukien, varmasti kaikki juvalaiset toivovat sille menestystä ja kunnan tukea myös jatkossa.
  Rehdiltä pohjalta.

 • 17.11.2019 at 13:13
  Permalink

  Hieno dokumenttielokuva oli, kiitokset tekijöille! Hyvin oli muun muassa arkistomateriaaleja osattu hyödyntää!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Korona nostaa nyt päätään Juvan naapurissa Mikkelissä. Huolestuttaako?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...