0

Juvalainen Metsäonni Oy on Vuoden 2019 eteläsavolainen koneyritys – yrityksen juuret johtavat 1970-luvulle saakka.

Etelä-Savon koneyrittäjät ry on valinnnut Vuoden 2019 eteläsavolaiseksi koneyritykseksi juvalaisen Metsäonni oy:n. Valinnan perusteluissa todetaan, että Metsäonni on pitkäjänteisesti ja hyvin johdettu yritys, joka tuottaa puunkorjuun palveluita jo toisessa polvessa.

Metsäonni oy on juvalainen puunkorjuupalveluita tarjoava yritys. Metsäonnin juuret juontavat kauas 1970-luvulle, jolloin nykyisten omistajien isä aloitteli urakointia puunkorjuun parissa.

Yrityksen siirtyessä nykyisille omistajilleen vuonna 2010 yritys sai nimen Metsäonni, joka kuvastaa yrityksen arvomaailmaa: näkemystä metsästä ei pelkästään talouden resurssina ja arvokkaana omaisuutena vaan myös hyvinvoinnin lähteenä.

Etelä-Savon Koneyrittäjien tiedotteessa todetaan, että vaikka Metsäonni panostaa nykyaikaiseen tekniikkaan ja laadukkaaseen kalustoon, ensisijaisen tärkeänä yrityksessä nähdään kuitenkin ammattitaitoisen, vastuullisesti toimivan, työhönsä sitoutuneen ja hyvinvoivan henkilöstön merkitys.

– Henkilöstön hyvinvointia kehitetään yrityksessä pitkäjänteisesti koulutuksella, henkilöstön työssäjaksamisesta huolehtimalla ja työn sujuvuuden järjestelmällisellä kehittämisellä. Yritys työllistää kahdeksan henkilöä.

– Vastuullisuus ja yhteiskunnan ja yhteistyökumppaneiden asettamien vaatimusten mukaisesti toimiminen ovat Metsäonnin toiminnan perustana. Yhteiskuntavastuutaan yritys pyrkii kantamaan esimerkiksi tukemalla eri tavoin lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Myös ekologinen vastuullisuus on yhä tärkeämpi osa myös koneyrityksen toimintaa: Metsäonni esimerkiksi panostaa tekniikaltaan kehittyneisiin, vähäpäästöisiin koneisiin, joissa mm. kuljettajaa avustaa karttaa hyödyntävä älykäs sovellus, joka auttaa kuljettajaa työskentelemään järjestelmällisesti ja tehokkaasti esimerkiksi neuvomalla parhaat ajoreitit täysien kuormien kuljettamiseksi.

Kommentteja aiheesta “Juvalainen Metsäonni Oy on Vuoden 2019 eteläsavolainen koneyritys – yrityksen juuret johtavat 1970-luvulle saakka.

  • 19.12.2019 at 21:14
    Permalink

    On noita kartta/seurantasovelluksia muillakin konevalmistajilla, kuin John Deeren Timbermanager sovellukset. Kuten Komatsun Maxifleet karttasovellus.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Koronavirus jatkaa leviämistään - pelkäätkö koronavirusta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...