0

Lukijan kuva – Olavi Malmberg löysi supimetsällä Juvan Nääringillä ”varsin harvinaisen otuksen”

Olavi Malmberg lähetti Juvan Lehdelle Lukijan kuvan ja kertoo tapauksesta:
 
– Pari vuotta sitten supimetsällä Nääringillä kulkiessani bongasin mielestäni varsin harvinaisen ”otuksen” eli senaikaisen naapurini Minin. Oli se niin somasti naamioitunut,  etten päässyt ohi ilman kuvan ottoa. Uskoisin tämän kuvan ainutlaauisuuden  herättävän muistoja niin omistajaperheessä kuin Juvan lehden lukijoissakin.

Malmberg kirjoittaa viestissään, että brittiläistä  Morris Miniä valmistettiin vuosina 1959-2000 yli 5 miljoonaa yksilöä.

– Suomessa rekisteröitiin esimerkiksi  0,85-litraista ja 34-hevosvoimaista Miniä vuonna 1970 yli 1 000 kappaletta.  Korilleen auto on nimensä veroinen eli 3 050 milliä pitkä, 1 400 milliä leveä ja 1 350 milliä korkea. Sen ajan autoksi se oli etuvetoinen moottorin ollessa poikittain.  Suomeen Miniä tuotiin 1980-luvun taitteeseen saakka. Kyseinen automallihan tunnetaan myös senaikaisena varsin edistyksellisenä ralliautona. 

 

Lähetä meille kuviasi!
Lähetä meille kuviasi- uusia tai vanhoja – julkaisemme niitä verkkosivuillamme sekä Juvan Lehdessä Lukijan kuva -palstalla:
Verkkosivujen kautta: Klikkaa juvanlehti.fi, Osallistu, Päivän kuva. Täytä kenttiin omat tietosi ja lähetä kuva.
Sähköpostilla: toimitus@juvanlehti.fi.
Postin kautta: Juvan Lehti, Piikkiläntie 2-4, 51900 Juva.
Voit tuoda kuviasi myös toimitukseemme, jossa ne skannataan verkkopalvelussa ja lehdessä julkaistavaan muotoon. Emme maksa julkaistusta kuvista rahallista korvausta.

 

Viikon kysymys

Korona nostaa nyt päätään Juvan naapurissa Mikkelissä. Huolestuttaako?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...