0

Kristillisdemokraatit vetoavat Juvan Salicon puolesta – ”pienen paikkakunnan suuri työnantaja jättäisi suuren joukon ihmisiä työttömiksi”

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus kokoontui Juvalla torstai-iltana 16.1. ja antoi julkilausuman salaattitehdas Salicon puolesta.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus vetoaa salaatti- ja tuoretuotetehdas Salico Oy:n tuotannon jatkamiseksi Juvalla.

– Pienen paikkakunnan suuri työnantaja jättäisi suuren joukon ihmisiä työttömiksi. Se olisi todella iso takaisku Juvan kunnalle ja koko Etelä-Savolle.

KD pitää taloudellisen toiminnan ja työpaikkojen keskittämistä Etelä-Suomeen lyhytnäköisenä. KD edellyttää uudelta hallitukselta määrätietoisia toimenpiteitä alueellisen tasapainoisen kehityksen turvaamiseksi koko maassa. Kotimaisten elintarvikkeiden tuotannossa pitäisi käyttää kotimaisia raaka-aineita.

Salico ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on Juvan toimipisteen lakkauttaminen.

 

Lue juttu:

https://www.juvanlehti.fi/2020/01/15/salico-sulkee-juvan-tehtaan-yhteistoimintaneuvotteluihin-kutsuttu-103-henkiloa/

6 kommenttia aiheesta “Kristillisdemokraatit vetoavat Juvan Salicon puolesta – ”pienen paikkakunnan suuri työnantaja jättäisi suuren joukon ihmisiä työttömiksi”

 • 17.1.2020 at 22:17
  Permalink

  Nytkö vasta herättiin? Ensin meni Bookwell, nyt Salico, kohta kampuksesta tuleekin vanhainkoti.

  • 17.1.2020 at 23:25
   Permalink

   Olin alunperinkin sitä mieltä, että koko kampus oli täysin huono idea. Mahtaako nyt edes vähän nolottaa kunnanpäättäjiä.

   Aika turhaa se nyt on enää Kd, olla tämä perään koska maito on jo kaatunut.

 • 19.1.2020 at 00:50
  Permalink

  Eikös joku rähjännyt siitä, että annetaan Salicolle halvalla vettä? Oliko joku kunnanvaltuutettu? Tai muu?
  Ahneus pilaa kaiken, maatalous on jo saatu polvilleen, kohta menee perässä teollisuuskin ja valtion velat kasvaa dieselin hinnankorotuksista huolimatta.
  Puumalan Säästöpankin johtaja Yrjö Sutinen johti pankki menestyksellä suunnilleen kansakoulupohjalta.
  Hänen kertoman mukaan näissä pankinjohtajan hommissa ei tarvii kuin pätkän rautalankaa, linjapihdit ja hoksottimet, sekä tervettä talonpoikaista järkeä.
  Kun uutisia on seurannut tiiviisti Eu aikana, niin tulee pakosti mieleen se vanha suomalainen sananlasku: ”Äly hoi, älä jätä”

 • 19.1.2020 at 21:13
  Permalink

  Dieselin hinnankorotuksella vaan ehkä saatetaan hieman tehdä kannattavuutta heikommaksi kuljetusfirmoissakin, sekä koneyrityksissä. Sekä nostaa hintoja kaupoissa, kun logistiikka kallistuu. Sekä kallistuu infrarakentaminen kanssa. Kaivinkoneet kun käyttävät myös moottoripolttoöljyä.

  Nykyinen hallitus varmasti tekee lisää velkaa ja rajusta. Lisänä tämä naurettava ”ilmastotalkoo”, jonka maksaja on mikä muu kuin totta kai. Autoilijat tietenkin. Voisi äänestäjistä tosiaankin sanoa ” Äly hoi älä jätä”, mutta kun on jo.

 • 20.1.2020 at 10:25
  Permalink

  Jaakko Kontiselle: Salicon halvat vesimaksut todettiin hallinto-oikeudessa laittomaksi yritystueksi, jota muiden juvalaisten yritysten ei ollut edes teoriassa mahdollista saada kunnalta. Lisäksi Salicolta jätteidenkäsittelylaitokselle laskettava jätevesi todettiin muuta viemärijätettä voimakkaammaksi. Hallinto-oikeus laittoi teknisen lautakunnan perumaan päätöksensä. Jos asia kiinnostaa, viime syksyinen päätösteksti löytyy Itä-Suomen Hallinto-oikeuden sivuilta ja kunnan kuulutuksissa se on julkaistu 23.10.2019. Kukaan ei tainnut vinkata toimittajille asiasta.

 • 21.1.2020 at 23:20
  Permalink

  Joissakin muissa yhteyksissä on väitetty monellakin suulla Suomen koko Eu jäsenyyttä ja Suomen markasta luopumista laittomaksi.
  Odottelen mielenkiinnolla Valtakunnanoikeuden kokoontumista.
  Ehkä Kristillisdemokraatit eduskunnassa voivat olla aloitteentekijöitä?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kevät tulee pian - seuraatko muuttolintujen saapumista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä