0

Kirsi Vertainen saa Juvan kulttuuripalkinnon – kunnanhallitus päätti asiasta maanantaina

Kansantieteilijä, kirjailija ja lammastilallinen Kirsi Vertainen saa Juvan vuoden 2019 kulttuuripalkinnon, päätti kunnanhallitus maanantaina.

Kulttuuripalvelut esittää vuosittain kunnanhallitukselle kulttuuripalkinnon saajan. Kulttuuripalkinto myönnetään paikalliselle kulttuurivaikuttajalle.

Kirsi Vertainen on tehnyt kotiseututyötä kirjoittamisen, kuvittamisen ja järjestötoiminnan kautta.

Hän on ollut kokoamassa useita Juvan historiasta kertovia näyttelyitä, tuottanut Juvan museolle materiaalia useisiin eri tarkoituksiin ja useille eri kohderyhmille.

Kunnan mukaan Kirsi Vertainen on kirjoittajana asiantunteva, tarkka ja monipuolinen. Hän osaa eri kerrontatyylit sekä ottaa huomioon kohderyhmät. Vertainen kirjoittaa värikkäästi ja mukaansatempaavasti.

 

4 kommenttia aiheesta “Kirsi Vertainen saa Juvan kulttuuripalkinnon – kunnanhallitus päätti asiasta maanantaina

 • 20.1.2020 at 20:37
  Permalink

  Oikea henkilö kulttuuripalkinnon saajaksi olisi ollut Vesa Kontiainen. Veskun omakohtainen työpanos juvalaisen kulttuurin ja suomalaisen musiikkitarjonnan eteen on ollut mittaluokassaan aivan käsittämättömän suuri. Veskulla on ollut merkittävä ja näkyvä osa Juvan näkyvyyden lisäämiseksi koko Suomessa. Hänen kirjoittamiaan kirjoja ovat muistoksi saaneet muun muassa monet kansanedustajat ja ministerit. Oikea hetki tämän tunnustamiselle olisi ollut juuri nyt, koska Juvan tarvitsee rohkaista muitakin vastaavia kulttuurin ja musiikin eteen panostavia toiminnan ihmisiä.
  Tämä näkemys ei tietenkään vähennä nyt kulttuuripalkinnon saaneiden saavutusten merkitystä. Sydämelliset onnittelut heille.

 • 21.1.2020 at 18:20
  Permalink

  Vesa Kontiainen on saanut Juvan kulttuuripalkinnon vuonna 2000.

  • 22.1.2020 at 09:02
   Permalink

   Tiedetään. Veskulle vois sen antaa vaikka joka vuosi.

 • 23.1.2020 at 13:48
  Permalink

  Jos ei nyt kuitenkaan…
  Kulttuuripalkinto meni tänä vuonna täysin oikealle henkilölle. Paljon onnea Kirsille!

Comments are closed.

Viikon kysymys

Mikä on sinulle mieluisin tapa liikkua ja reippailla talvella?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä