0

Nuorten silmin: Olenko hyvällä tavalla outo?

Olen 13 vuotta tammikuussa täyttävä Emma Paunonen Juvalta, ja ryhdyn kirjoittamaan Juvan Lehteen Nuorten silmin -kolumneja.

Sen verran itsestäni, että pidän eläimistä, mutta inhoan käärmeitä ja hämähäkkejä.

Kaverini sanovat usein, että olen hyvällä tavalla outo, kukapa nyt ei olisi. Tykkään kuunnella Potter-äänikirjoja, kun teen kaikenlaista läksyistä koiran ulkoilutukseen.

Harrastan viulunsoittoa jo kuudetta vuotta. Sain vähän aikaa sitten oman hienon viulun, jousen, sekä sinisen kotelon.

Lempivärini ovat violetti ja vihreä, vaikka se toki vaihtelee melko usein. Pidän salmiakkikarkeista ja macarons-leivoksista.

Meillä on kaksi koiraa, vanha ja höpsö mopsi joka on 9 ja puoli vuotta vanha sekä vilkas ja ylisöpö Roomeo.

Roomeo tykkää repiä leluja ja uida kesäisin.

Meillä on myös kesäkanat, joista yksi rupesi hautomaan viime kesänä, joten vaihdettiin sille munat,  joista tulisi tipuja. Niin saimme neljä suloista tipua, ja kaksi niistä oli kukkoja. Nimesin ne Potter-hahmojen mukaan.

Minulla on myös ikioma talvikko eli kääpiöhamsteri. Se on vaalean värinen ja tykkää piltistä. Pidän myös kovasti ananas-pizzasta.

Sain siskoni vanhan huoneen, kun hän lähti opiskelemaan. Sisustin sen valkealla karvamatolla ja itse tehdyillä taideteoksilla. Ostin sinne myös tekokasveja, koska elävät kasvini kuolevat  joko veden puutteeseen tai muuten vain.

Vapaa-ajalla yleensä soitan viulua, leivon tai loikoilen sängyllä ja olen puhelimella. Talvisin käyn laskettelemassa kavereiden kanssa. Tahtoisin olla isona purjelentäjä – tai ehkä kirjailijakaan ei olisi huono idea. Olen siis uusi Nuorten silmin kirjoittaja.

 

Kirjoittaja on juvalainen koululainen.

 

Haluatko kirjoittajaksi – nuoria kaivataan lehteemme!

Juvalainen Emma Paunonen on Juvan Lehden uusi Nuorten silmin -kolumnisti. Reipas tyttö marssi viime vuoden lopulla lehteemme ja kertoi olevansa kiinnostunut ryhtymään kirjoittajaksi.

Tuumasta toimeen – ohessa on Paunosen ensimmäinen teksti.

Juvalainen nuori, koululainen tai opiskelija! Jos sinäkin haluat lehtikirjoittajaksi ja samalla tienata hieman taskurahaa, ole yhteydessä Janne Tiaiseen Juvan Lehdessä, puhelin 044-7834244 ja sähköposti janne.tiainen@juvanlehti.fi.

Viikon kysymys

Kevät tulee pian - seuraatko muuttolintujen saapumista?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä