0

Juvan logistiikkakeskukselle olisi yli 20 kiinnostunutta asiakasta – hanke esillä ensi maanantain kunnanhallituksessa

Juvan kunnanhallituksessa on ensi maanantaina esillä niin sanottu logistiikkakeskushanke, joka toteuteussaa sijoittuisi Vehmaan alueelle valtatie 5:n ja 14:n risteysalueelle. 

Kunnanjohtaja Mervi Simoska esittää hallitukselle, että kunta hakee kehittämisrahoitusta Etelä-Savon maakuntaliitolta logistiikkakeskushankkeelle.

Keskuksen tarvekartoitusta tehtiin yhden henkilön eli logistiikka-asiantuntija Juha Honkosen voimin viime vuoden elokuusta tämän vuoden tammikuuhun saakka. Selvitys tehtiin pääosin kunnan omilla varoilla.

Kunnanhallituksen esityslistalla todetaan, että tuloksena saatiin yli 20 kiinnostunutta asiakasta Juvan logistiikkakeskukselle sekä ainakin kaksi potentiaalista logistiikkakeskuksen operaattorikandidaattia. Kolmen rahoittajatahon kanssa onnistuttiin myös avaamaan keskusteluyhteys.

Kunta toteaa, että köydetyn logistiikkaverkoston ylläpitäminen, uusien asiakkaiden, operaattorien ja investoreiden jatkuva etsiminen jatkuisi edelleen.

– Myös, jos logistiikkakeskus syntyisikin jo suunnitellun hankkeen aikana, niin on hyvä, että siihen liittyviä asioita on kunnan puolesta logistiikkasektorin asiantuntijahenkilö hoitamassa. Siksi olisi hyvä jatkaa projektia kaksi
vuotta EU-rahoituksen turvin.

Rahoitusta on tavoitteena hakea Etelä-Savon maakuntaliitolta. Hankkeeseen on luvassa osatoteuttajaksi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy synergiaetujen vuoksi.

 

Viikon kysymys

Toivotko Juvan Pallon tekevän paluun pesäpallokentille?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...