0

Juvalla lisää varotoimenpiteitä koronaviruksen varalle – muun muassa Sampolan uimahalli suljetaan ja myös koulut menevät kiinni

Koronaepidemia on laajentunut viikonvaihteen aikana.  Niiden pohjalta Juvan valmiusjohtoryhmä linjasi maanantaina uusia varotoimenpiteitä. Sampolan vesiliikuntakeskus ja liikuntasalit sekä kaarihalli suljetaan 17.3.  alkaen toistaiseksi.

Jo aiemmin on päätetty Sampolassa sijaitsevan kuntosalin sulkemisesta 31.5.2020 saakka. Nuorisotilat suljetaan tiistaina.

Kunta on päättänyt sulkea myös koulut keskiviikkoma. Sulkemisista saadaan lisätietoa tiistain aikana.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti yli 500 hengen yleisötapahtumat on peruttu. Tämän takia kunta on perunut kaikki yleisötilaisuutensa toistaiseksi. Valtuuston kokous 23.3.2020 pyritään välittämään myös verkkoon.

Sampolan vesiliikuntakeskus suljetaan 17.3.2020 alkaen toistaiseksi. Sampolassa sijaitseva kuntosali on jo poissa käytöstä. Liikuntasalit sekä kaarihalli suljetaan 17.3.2020 alkaen toistaiseksi ulkopuoliselta käytöltä. Nuorisotilat ovat edelleen toiminnassa, mutta peilisalin käyttö ryhmiltä ja ulkopuolisilta vuokraajilta on kielletty.

Kunnanviraston kokoustilat on jo aiemmin päätetty, että ne eivät ole ulkopuolisten käytettävissä toistaiseksi. Kunnanvirasto palvelee asiakkaita normaalisti.

Toimintatalon oma toiminta jatkuu normaalisti. Ulkopuolisille toimijoille talo on käyttökiellossa toukokuun loppuun saakka. Ruokajakelu toimii jatkossakin, jakelutapaan saattaa tulla pieniä muutoksia.

Juvan kunta on tiedottanut henkilöstöään varotoimenpiteistä koronan varalle. Simoska muistuttaa, että vastuu viruksen leviämisen ehkäisemistä on jokaisella.

– Olemme linjanneet, että emme kättele, ja toivomme muidenkin sitä noudattavan. Matkustamista koulutuksiin ja tapahtumiin vältämme, ja hyödynnämme etäyhteyksiä. Olemme muuttaneet myös sairauspoissaololinjauksiamme, jottemme kuormita tarpeettomasti terveydenhuoltohenkilöstöä.

Etelä-Savon valmiusfoorumi pitää säännöllisesti etäpalavereitaan. Siihen kuuluu mm. maakunnan kuntien, Essoten, pelastus- ja puolustusvoimien, aluehallintoviraston sekä muiden toimijoiden edustajia. Juvan kunnan valmiusjohtoryhmä osallistuu maakunnallisiin kokouksiin ja vastaa kunnan valmiudesta alueellaan.

 

Seuraa viestintää

Koronasta eri viranomaiset tiedottavat jatkuvasti. Maakunnallista ohjeistusta löytyy mm. Essoten sivuilta https://www.essote.fi/.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta www.thl.fi löytyy monipuolisesti ohjeistusta.

Kannattaa muistaa, että käsihygienia eli käsien pesu, isojen väkijoukkojen välttäminen, aiheeton matkustaminen sekä terveydenhuoltoon yhteyden otto numeroon 116 117 silloin, kun on koronan tyyppisiä oireita, on meidän jokaisen syytä muistaa ja myös noudattaa.

Juvan kunta tiedottaa varotoimenpiteistä koronaviruksen varalle kunnan verkkosivuilla www.juva.fi, Facebookissa Juvan kunta sekä Twitterissä.

 

Juttua päivitetty kello 18.35 koulutilanteella.

 

Kommentteja aiheesta “Juvalla lisää varotoimenpiteitä koronaviruksen varalle – muun muassa Sampolan uimahalli suljetaan ja myös koulut menevät kiinni

 • 16.3.2020 at 12:24
  Permalink

  Saatuani tästä tiedon, olin jokseenkin sanaton….joskin vain hetken.
  Saatoin tiedoksi Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenenä eräille Juvan kunnanhallituksen jäsenille, kunnanjohtajalle, sivistysjohtajalle ja lautakunnan jäsenille seuraavaa:
  – ”Hei,
  Mielestäni toimet ovat riittämättömät.
  Juvan kunnassa on nimenomaan sisäilmaongelmaisia paljon ja astmaatikkoja sekä oppilaissa että henkilökunnassa.
  Oppilaiden huoltajissa on myös riskiryhmään kuuluvia.

  Hyvin useat oppilaat ja huoltajat ovat vakavista ohjeistuksista huolimatta liikkuneet laajalti erilaisissa tapahtumissa viime viikonlopun aikana.

  Kun tiedetään, että elämme n 7 vuorokautta vanhan tilastotiedon varassa, ja se, että tauti leviää
  ekspotentiaalisesti, pidän Juvan kunnan vastatoimia täysin riittämättöminä.
  Oikea hetki vaikuttaa tehokkaasti olisi juuri nyt.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Korona nostaa nyt päätään Juvan naapurissa Mikkelissä. Huolestuttaako?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...