0

Essote alkaa julkaista tilannekuvaa koronaepidemiasta – aamupäivisin julkaistavassa lyhyessä katsauksessa kerrotaan muun muassa sairastuneiden määrät 

Essote alkaa julkaista nettisivuilla alueellista tilannekuvaa koronavirusepidemiaan liittyen. Aamupäivisin julkaistavassa lyhyessä katsauksessa kerrotaan sairastuneiden määrät, ainakin alkuvaiheessa karanteenissa olevien määrät ja sairaalahoidossa olevien määrät.

Tiistaina varmasti sairastuneita on viisi henkilöä,  ja heistä  on sairaalahoidossa kaksi. Heistä toinen  eli aikuinen työikäinen henkilö on tehohoidossa.

Karanteenissa on yli 300 henkilöä. Essote toteaa, että sen alueella on alueellisia tartuntaketjuja eli tartunta on saatu Etelä-Savossa. Pääasiassa karanteeniin määrätyt ovat Mikkelissä.

Tilannekuva löytyy sivustolta www.essote.fi 18.3. lähtien.

–   Läheisten tulee välttää vierailuja Mikkelin keskussairaalaan jo ennen poikkeustilan nojalla tulevaa vierailukieltoa. Poikkeustilan aikanakin sairaalassa voivat vierailla tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo.

Essote testaa ainoastaan vakavasti sairastuneita ja sote-henkilöstöä, koska testauskapasiteettia on valtakunnallisesti hyvin rajallinen määrä. Testaukset täytyy keskittää niihin henkilöihin, joiden kautta turvataan vakavasti sairastuneiden oikea hoito ja laajojen tartuntaketjujen syntyminen.

–   Lieviä oireita potevien on syytä sairastaa kotona. Soita aina 116 117 ennen saapumista terveydenhuoltoon, mikäli podet flunssaoireita. Valtakunnallisessa oirearvioissa voi testata tilannettaan ja vähentää puhelukuormaa Essotessa, Seppälä vinkkaa.

Kommentteja aiheesta “Essote alkaa julkaista tilannekuvaa koronaepidemiasta – aamupäivisin julkaistavassa lyhyessä katsauksessa kerrotaan muun muassa sairastuneiden määrät 

  • 17.3.2020 at 17:55
    Permalink

    Mistä voidaan tietää sairastuneiden määrä, kun testejä tehdään vain kohdennetulle ryhmälle?
    Oikeaa informaatiota olisi sairastuneiden määrä testatuista. Pysytään tosiasioissa, eikä jaeta mutu-tietoa totuutena, kiitos !

Comments are closed.

Viikon kysymys

Kesälomakausi on aluillaan. Mikä on paras ajankohta viettää kesälomaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...