0

Kirja Partalasta ehdolla vuoden kotiseututeokseksi – Kirsi Vertaisen ja Juha Ruohosen teosta vastassa 48 muuta kotiseutukirjaa ympäri maata

Vuoden kotiseututeos -kilpailuun ilmoitettiin määräaikaan mennessä kaikkiaan 49 kotiseutukirjaa. Kilpailuun pyydettiin ilmoittamaan vuonna 2018, 2019 ja 2020 ennen maaliskuun loppua julkaistuja kotiseututeoksia.
Mukana on kirjoja kattavasti ympäri maata, myös Juvalta. Paikallista kotiseutukirjallisuutta kisassa edustaa Kirsi Vertaisen ja Juha Ruohosen kirjoittama ja Juvan kunnan kustantama teos Juvan Partala.
 
Kilpailu avattiin Turun kirjamessuilla 5. lokakuuta 2019. Myös kilpailun voittaja julkistetaan Turun kirjamessuilla, jotka pidetään 2.–4. lokakuuta Turun Messukeskuksessa.
Voittajateoksen valitsee emeritusprofessori Seppo Knuuttila. Hän tekee valinnan Suomen Kotiseutuliiton asettaman raadin valitsemien finalistien joukosta.
Raadin puheenjohtajana toimii liiton hallituksen jäsen Tuula Salo, jäseninä Kansallisarkisto Oulun johtaja Vuokko Joki ja Helsingin kaupunginosat -yhdistyksen hallituksen jäsen Keijo Lehikoinen. Turkulainen historioitsija ja tietokirjailija Lassi Saressalo toimii raadin neuvoa-antavana asiantuntijajäsenenä.
 
Vuoden kotiseututeos on valittu vuodesta 2009 lähtien. Kilpailun tavoitteena on kannustaa kotiseutukirjojen tekijöitä ja tuoda näkyvyyttä paikallista kulttuuria ja historiaa käsitteleville teoksille.
Taidehistorioitsija ja kirjailija Anna Kortelainen valitsi vuoden 2018 voittajateokseksi Ilkka Teerijoen teoksen Hämeenlinna vallankumouksen vuosina 1917–1918. Vuonna 2019 kilpailua ei järjestetty.
 
Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maamme suurimmista kansalaisjärjestöistä. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurimme monimuotoisuutta ja kulttuuriympäristöjä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun.
Liiton jäsenistöön kuuluu muun muassa 700 kotiseutuyhdistystä ja kaupunkiseuraa, 101 kuntaa ja kaikki maakuntien liitot. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista.

Viikon kysymys

Kesälomakausi on aluillaan. Mikä on paras ajankohta viettää kesälomaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...