0

Kansanedustaja Ano Turtiainen: Vaikeat ajat eivät ole vielä takana – maapalloa odottaa suuri lama, joka koskettaa myös suomalaisia rajusti

Perussuomalaisten juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen povasi vappupuheessaan, että maapalloa odottaa suuri lama, joka tulee koskettamaan myös suomalaisia rajusti.

– Edessämme on todennäköisesti maailmanlaajuinen suuri lama, josta emme voi syyttää pelkästään koronaa. Korona puhkaisee talouskuplan, jossa olemme eläneet yli varojemme ja velkasi jo vuosikaudet maailmaa halaten.

– Jälleenrakentamisessa nettomaksajia kurittava maa joutuu pakon edessä ikään kuin lakki kädessä myöntämään kuinka tärkeitä ovat yritykset ja yrittäjät. Ilman heitä ja heidän luomia työpaikkoja, ei ole julkisia työpaikkoja, ei julkisia palveluita, eikä minkäänlaista hyvinvointia.

Hän sanoim että mitä paremmin menee yrittäjällä ja heidän työvoimallaan, sen paremmin menee kaikilla.

– Mitä huonommin näillä nettomaksajilla menee, sen lähempänä on totaalinen konkurssi.

Turtiainen löytää koronaviruksen aiheuttamasta epidemiasta jotain hyvääkin.

– Korona ja sen puhkaisema lama pakottaa ihmisiä ottamaan jo kauan unohduksissa olleen maalaisjärjen käyttöön. Viimeisiä vuosia katsellessa voidaan todeta, että se ei olisi tapahtunut demokratian kautta. Korona toi muutokseen. Nyt lähes jokainen ajattelee kaikkia asioita omavaraisuus edellä. Tästä ajatuksesta on hyvä lähteä rakentamaan uutta Suomea.

Turtiainen muistuttaa kuitenkin koronaviruksen olevan vaarallinen ja tiettyjen yhteiskunnallisten ehkäisytoimenpiteiden olevan välttämättömiä väestön suojaamiseksi.

– Viimeisen viikon yksi vastuuttomin päätös oli avata koulut kahdeksi viikoksi ennen kesälomia. Kyllä tässä asiassa olisi pitänyt kuunnella alan ammattilaisia eli opettajia. Etäkoulut ovat lähteneet toimimaan oletettua paremmin ja kyllä sen avulla nuo kaksi viikkoa oltaisiin pärjätty.

– Pahinta tässäkin asiassa on se, että päätöksellä viestitään ihmisille, että ikään kuin korona olisi jo selätetty. Miettikää, nuorisolle esitetään pokkana, että vappuna oli  vaarallista kokoontua yhteen, mutta on turvallista kokoontua kouluun jo 14 toukokuuta.

7 kommenttia aiheesta “Kansanedustaja Ano Turtiainen: Vaikeat ajat eivät ole vielä takana – maapalloa odottaa suuri lama, joka koskettaa myös suomalaisia rajusti

 • 3.5.2020 at 16:49
  Permalink

  Ano ei taida nyt taaskaan ymmärtää että epidemian näkökulmasta parhaimmat asiantuntijat eivät ole opettajien ammattikunta, vaan lääketieteen ammattilaiset. Opettajien tavoite on opettaa lapsia nyt näissä haastavissa oloissa ja pitää tavoitteena se että kaikki saisivat opetusta tasavertaisesti. Etäopetus on hyvä keino opettaa ja opetella asioita mutta ei sekään tue lapsen kehittymistä, oppimista tai sosiaalisia taitoja, että etäopetuksessa ollaan toista kuukautta peräkkäin näkemättä muita kuin omaa isää tai äitiä. On todella hieno asia että lapset pääsevät takaisin koulunpenkille, lyhyelle lähiopetusjaksolle näkemään toisiaan ja vastaavasti myös vanhemmat saavat breakkiä lapsistaan. Ano on hyvä yrittäjä ja tyyppi mutta politiikoksi asti ei kyvyt riitä. Tekee hallaa Juvan imagolle.

 • 4.5.2020 at 09:15
  Permalink

  Kannattaa myös lukea kirja: Rawi Batra: Suuri Lama 1990

 • 7.5.2020 at 02:38
  Permalink

  Kirjan takalehdeltä:
  ”Ravi Batra , Southern Methodist Universityn taloustieteen professori ja eräs maailman huomattavimmista liike-elämän teoreetikoista , osoittaa tässä kirjassaan vakuuttavasti, että olemme matkalla kohti ennennäkemättömän laajaa taloudellista lamaa, joka alkaa 1990 ja on maailman vitsauksena ainakin vuoteen 1996.
  Kysymys ei ole suinkaan piittaamattoman sensaationtavoittelijan hätähuudosta, vaan tieteellisen erittelyyn koulutetun arvostetun taloustieteilijän johdonnumukaisesta päättelystä. Kirjoittaja selittää tarkoin miksi tämän historian suurimman laman on tultava ja esittää kongreettisen sijoitusstarategian , jonka avulla voimme selviytyä tulevista taloudellisista mullistuksista.”
  ISBN 951-35-4442-7
  Gummerrus W&G Espoo 1988

  • 7.5.2020 at 13:36
   Permalink

   Jaakko se jaksaa. Minkä tahansa teorian taakse löytyy aina tiedemies, piti väite paikkansa tai ei. Näin on etenkin näiden salaliittoteorioiden kanssa. Salaliittoteoriat saavat voimaa ihmisten tunteista ja aatemaailmasta, mistä johtuen uskottavankaan tiedon tarjoaminen harvoin horjuttaa salaliittoteoriaan uskovaa. Teoriat pohjaavat voimakkaisiin narratiiveihin ja ne voivat koskettaa alitajuisesti syvässä olevia tunteita, minkä tähden niitä jaetaan helposti eteenpäin.
   Arkitodellisuudessa tämän toimivuudesta todellisten ongelmien ratkaisemiseksi on päällä oleva Koronviirus oikein hyvä esimerkki.
   Vain ja ainoastaan asiantuntemukseen perustuvat päätökset ja toimet harkittuina seurauksineen tuovat tulosta, vaikka toki parantamisen varaakin aina on.
   Puolueiden kannatuksessa tämä näkyy juuri nyt selvästi.
   Populistiseen kuplahömppään perustuvat hokemat ilman todellista ratkaisumallia jäävät sivuun ja kannatus näillä puolueilla lopulta laskee.

 • 7.5.2020 at 17:26
  Permalink

  Vapaamuurari V I Leninin kuplahömppään uskoi moni , liian moni. Bolshevikit pettivät kylmäverisesti koko Venäjän kansaa ja sittemmin lähes puolta maailmaa. Ostivat amerikkalaisten rahoituksella viljan ja jauhot , piilottivat ne ja saivat aikaan nälänhäden avulla vallankumouksen.
  Moni joutui pettymään valta neuvostoille ohjelman seurauksiin.
  Miljoonia , kymmeniä miljoonia viattomia kuolleita. Sodista puhumattakaan.
  Ei kaikkea Tv ohjelmiakaan kannata uskoa.

 • 8.5.2020 at 11:02
  Permalink

  ”Laman hän näkee seurauksena järjestelmällisestä varallisuuden kasaantumisesta vain harvoille.
  Kun näin käy, kysyntä ennen pitkää laskee suhteessa tarjontaan ja pitkäaikaiset suhdanteiden laskuvaiheet käynnistyvät. Toisin kuin erätt muut sykliset tutkijat Batra uskoo, että sellaiset syklit eivät ole väistämättömiä ja että niitä voidaan hallita yhteiskuntapolitiikalla, joka nimenomaan on tähdätty estämään varallisuuden ylenmääräistä kasaantumista”
  1980 luvulla on varallisuuden epäsuhta nopeasti levinnyt kaikkialla maapallollamme , mistä on seurannut maailmanlaajuinen osakekurssien jyrkkä nousu. Pankkijärjestelmämme haavoittuvuus on lisääntynyt kaikkialla. Aika on selvästi kulumassa loppuun.”
  Ravi Batra 16 marraskuuta 1987 .
  (Alkusanat Suomenkieliseen painokseen…) 1990 Suuri Lama?

 • 23.5.2020 at 15:19
  Permalink

  Ongelmallista tässä on se tosiasia että jo satojen sukupolvien työllä raatamat taloudelliset arvot ovat aika harvojen käsissä. Työläiset maksavat niistä alvit ja tuloverot mutta se loppuosuus, n. 90 % on lähes verotonta kenelle se sitten lankeaakin. Loppukädessä nämä sadat tuhannet miljardit löytyy holdigyhtiöiden tileiltä. Yhtiöillä ei ole liikevaihtoa eikä työntekijöitä koska kaikki tuotto perustuu johdannaisfutureilla käytävään täysin automatisoituun tekoälyyn eikä niistä makseta veroja.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, kun se tulee mahdolliseksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä