0

Kesäauto starttaa taas liikkeelle – Kesäauto tuo 6-18 -vuotiaiden lasten ja nuorten luokse ohjaajan ja harrastusvälineitä

Juvan, Rantasalmen ja Puumalan kuntien yhteinen liikkuvan nuorisotyön hanke Kesäauto sananmukaisesti starttaa taas liikkeelle 1. kesäkuuta 2020, jolloin pandemiatilanteen rajoituksia nuorisotyön osalta lievennetään.

Kesäauto tuo 6-18 -vuotiaiden lasten ja nuorten luokse ohjaajan ja harrastusvälineitä.

Kesäauto liikkuu Juvan, Rantasalmen ja Puumalan kuntien alueella kesäkuusta elokuuhun, jolloin kuntien nuorisotilatoiminta on kesätauolla ja lapset ja nuoret kesälomalla koulutyöstä.

Hankkeen tavoitteena on tuoda kesään maksutonta höntsäilyä ja mukavaa yhdessäoloa. Toimintaa järjestetään nuorisotalotoiminnasta tutulla avointen ovien toiminnan periaatteella, johon lapset ja nuoret voivat tulla mukaan haluamakseen ajaksi.

Kesällä 2019 kävijöitä Kesäautolla oli yli 2 000. Osallistujista suurin osa oli 6-13 vuotiaita, tänä kesänä Kesäauton toivotaankin tavoittavan myös 13-18 -vuotiaita nuoria.

Lasten ja nuorten kesätoiminnalla voidaan vaikuttaa monin tavoin lasten ja perheiden hyvinvointiin sekä turvata suomalaisen yhteiskunnan käynnistymistä, jälleenrakentamista ja elinvoimaisuutta.

Tuleva kesä poikkeaa monin tavoin totutusta. Kesän ohjattu toiminta on perinteisesti keskittynyt juhannusta edeltävään aikaan sekä elokuun alkupäiviin. Tyypillisiä kesätoimintoja, kuten leirejä, uimakouluja ja harrastusryhmiä on tänä vuonna myös Puumalan, Juvan ja Rantasalmen kuntien alueella siirretty myöhempään ajankohtaan tai kokonaan peruttu.

Pandemian rajoitusten aikana soveltuvia paikallisia toiminnan tapoja voivat Kuntaliiton suosituksen mukaisesti olla esimerkiksi pienryhmätoiminta, kokonaan ulkona kokoontuvat päiväleirit ja muut ryhmät tai perheiden avuksi tarjottavat ulkoilu- ja leikkipalvelut.

Kesäauto-hanke on siihen osallistuvien kuntien nuorisotyöstä vastaavien työntekijöiden suunnittelema, mutta hankkeen käytännön toteuttamisessa ovat asiantuntijoina mukana kuntien nuorisovaltuustot. Hankkeeseen palkataan kesäkaudeksi nuoriso-ohjaaja, jonka tehtäviin kuuluu Kesäauton ajaminen ja toiminnan ohjaaminen. Lisäksi Kesäauto työllistää osa-aikaisesti muutamia hankepaikkakuntien nuoria apuohjaajina.

Kesäauton reitistä tiedotetaan pääasiassa sosiaalisen median ja kuntien nuorisotoimien internet-sivustojen kautta. Kesäauton pysäkkipaikkoihin on mahdollista vaikuttaa ottamalla yhteyttä hankekuntien nuorisotoimistoon. Tavoitteena on löytää Kesäautolle yhteistyökumppaneita ja pysäkkipaikkoja etenkin kuntakeskusten ulkopuolelta. 

Kesäauto-hanketta hallinnoi tänä vuonna Puumalan kunta.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kesälomakausi on aluillaan. Mikä on paras ajankohta viettää kesälomaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...