0

Juvalaisillekin apua Porukalla-hankkeesta – ruokakasseja suoraan kotiovelle, henkistä tukea kriisikeskuksen kautta

Kuuden eteläsavolaisen kunnan yhteisen Porukalla! -hankkeen kautta tullaan jakamaan tukea noin 175 000 euroa Juvan, Mikkelin, Mäntyharjun, Hirvensalmen, Kangasniemen ja Pertunmaan alueella.
Hankkeen hallinnoinnista vastaa Mikkelin kaupunki ja taloudellinen tuki toimintaan tulee Euroopan sosiaalirahastolta. Suurin osa tuesta muodostuu ruoan jakelun kautta, mutta myös henkiseen hyvinvointiin on saatavilla apua.
– Idea, että asiat tehdään yhdessä ja verkostona, on toteutunut hyvin. Essote,  alueen kunnat, yhdistykset ja pienet yritykset ovat lähteneet todella hyvin mukaan, kertoo hankkeen verkoston kokoamista ja hakemuksesta vastannut Meijän Mikkelin projektipäällikkö Hannu Korhonen.
 
Lapsiperheiden tuki tuotetaan Viola ry:n kautta yhteistyössä Hopen ja muiden alueen toimijoiden kanssa kuuden kunnan alueella.
Konkreettisesti apu tarkoittaa ruokakassien viemistä suoraan kotiovelle, puuhakassien toimittamista, tukea ja välineitä harrastustoimintaan sekä lisäksi yhdistysten tarjoamaa henkistä tukea.
Lapsiperheiden tukeen poikkeusoloissa on varattu 58 000 euroa. Ruokajako toteutetaan ViaDian kautta.
Alueelle perustetaan ruokapankkeja, joihin kauppojen hävikkiruoka kerätään ja jaetaan asukkaille.
Ruokapankit perustetaan Juvalle, Mikkeliin, Ristiinaan, Anttolaan, Haukivuorelle, Hirvensalmelle, Mäntyharjulle, Pertunmaalle ja Kangasniemelle.
ViaDia hoitaa ruoan keräämisen ruokapankkeihin alueen kaupoista,  ja paikalliset toimijat jakavat ruokakassit eteenpäin.  Kauppojen ylijäämäruokaa toimitetaan verkostona asiakkaille puolen vuoden aikana noin 26 000 kassillista.
 
Lisäksi asiakkaiden tarpeiden mukaisia tarvikekasseja jaetaan Toivon Kammarin kautta 3000 euron arvosta.
Ruokajakoon poikkeusoloissa varattu summa on 50 000 euroa. Mikkelin Kriisikeskus ry tuottaa alueen asukkailla henkistä tukea palkkaamalla hankkeen ajaksi uuden työntekijän ja kehittämällä avun saavutettavuutta digitaalisien alustojen kautta.
Lisäksi Kriisikeskus tarjoaa Porukalla! -hankkeen vapaaehtoisille keskustelumahdollisuuksia oman jaksamisen tueksi. Kriisiauttamiseen poikkeusoloissa varattu summa on 35 000 euroa.
 
Hankkeen aikana toteutetaan asukkaiden osallisuutta ja hyvinvointia lisääviä toimintoja, johon on tällä hetkellä jaettu rahaa 32 677 euroa. Tähän teemaan varattua rahaa on vielä jonkin verran jäljellä ja kilpailutusta pidetään edelleen auki. Ideoita toivotaan erityisesti pienten kuntien toimijoilta.
–  Uskon, että tässä on syntynyt jotain sellaista mitä muuten olisi jäänyt tekemättä, toteaa Korhonen.
Toiminnot ovat suurimmaksi osaksi digitaalisuuden kautta koko alueen asukkaiden käytössä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Kesälomakausi on aluillaan. Mikä on paras ajankohta viettää kesälomaa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...