0

Mikkelin keskussairaalassa saa jälleen vierailla – vierailijoiden käytettävä suu-nenäsuojusta

Omaiset voivat jälleen vierailla Mikkelin keskussairaalassa tai lähikuntoutusosastolla olevan potilaan luona. Vierailut ovat mahdollisia, koska koronavirustilanne Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueella on rauhallinen.
Suomen hallitus on purkanut maaliskuussa antamansa suosituksen vierailujen välttämisestä sairaaloissa.
– Vierailijoiden määrässä toivomme maltillisuutta, suu- nenäsuojusta tulee käyttää ja noudattaa henkilökunnan ohjeita, sanoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Vierailijoiden on huomioitava muutamia tärkeitä seikkoja. Vierailulle ei pidä lähteä, jos itsellä on edes lievimpiäkään tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia tai ripulia. Vierailijan tulee olla ollut oireeton viimeisten kahden viikon ajan.

Vierailu on kielletty, mikäli henkilö on saapunut/palannut ulkomailta Suomeen viimeisten 14 vuorokauden aikana maasta, johon matkustamista ei koronan vuoksi suositella.
Kriittisesti sairaiden ja saattohoitopotilaiden omaisia kehotetaan olemaan yhteydessä hoitavaan yksikköön tapaamisjärjestelyistä.

Vierailijoiden tulee desinfioida kätensä saapuessaan sairaalaan, osastolle ja pois lähtiessä. Lisäksi vierailijoiden on pidettävä kahden metrin turvaväli potilaisiin ja henkilökuntaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Parasta kesässä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...