0

Ano Turtiaisen eduskuntaryhmällä kesäkokous Rantasalmella – kansanedustaja kertoi olevansa käytettävissä perussuomalaisten puheenjohtajistoon ensi vuoden puoluekokouksessa

Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen piti kesäkokouksen Rantasalmella maanantaina. Puheenjohtaja Ano Turtiainen piti kokouksen yhteydessä poliittisen tilannekatsauksen, jossa hän käsitteli omia suunnitelmiaan sekä myös perussuomalaisten tilannetta.

Puheensa lopuksi Turtiainen ilmoitti olevansa käytettävissä perussuomalaisten puheenjohtajistoon ensi vuoden puoluekokouksessa.

Puheen punaisena lankana oli Turtiaisen jo voimanoston ja urheiluajoilta peräisin oleva tunnuslause: kehitys loppuu tyytyväisyyteen.

– Tuo slogan johdatti minut maailmanmestariksi monta kertaa. Se tarkoitti kohdallani sitä, että vahvuuksieni silittelyn sijaan etsin jatkuvasti itsestäni ja tekemisistäni heikkouksia, joita parantamalla kehitys oli aina taattua. Sitä kautta opin jopa antamaan periksi silloin, kun se oli järkevää.

Turtiaisen mielestä urheilun periaatteet soveltuvat hyvin myös politiikkaan.

Turtiainen pitää pöyristyttävänä, että puolue ei aina halua puolustaa omia joukkojaan. Erottamistaan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä hän pitää kuitenkin jälkikäteen tarkasteltuna hyödyllisenä asiana ja suorastaan johdatuksena:

– Mielestäni tämän kaiken piti kuitenkin tapahtua, sillä ilman näitä tapahtumia tämä sananvapauteen liittyvä heikko lenkki ei olisi paljastunut.

Tämän ajan suurimpana huolenaiheena Turtiainen näkee koronan aiheuttaman laman ja sen, osataanko Suomessa toimia sen suhteen oikein.

– Eniten minua tällä hetkellä huolestuttaa tuleva maailmanlaajuinen lama ja se kysymys, että onko eduskunnassa sellaista ryhmää, jonka ymmärrys riittäisi ottamaan lama ja sen seuraukset päätöksentekijänä hartioilleen.

Turtiainen perääkin perussuomalaiseen puolueeseen ja eduskuntaryhmään vankkaa talousosaamista ja yrittäjänäkökulmaa.

– Valtakunnan päätöksenteossa on tällä hetkellä asetelma pääkaupunkiseutu ja isot kaupungit vastaan maaseutu. Maaseutu jää tuossa väännössä pelkäksi sylkykupiksi. Jos perkaamme mitä tahansa päätöksenteossa tapahtuvaa järjenvastaisuutta, löytyy sieltä aina linkki kaupunkilaisuuteen.

Myös perussuomalaisten puoluejohtoon Turtiainen kaipaa selkeämmin maaseudun näkökulmaa:

– Puolueen johtoon olisi hyvä kuulua myös maaseudun äänillä eduskuntaan valittu periksiantamaton henkilö.

– Tällä puheella olen käytettävissänne tulevassa puheenjohtajistokilpailussa.

Viikon kysymys

Korona nostaa nyt päätään Juvan naapurissa Mikkelissä. Huolestuttaako?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...