0

Juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen teki aloitteen kansanäänestyksestä – hän kannattaa Suomen eroamista EU:sta

Kansanedustaja Ano Turtiainen on tehnyt lakialoitteen kansanäänestyksestä, joka toteutettaisiin ensi kevään kuntavaalien yhteydessä.

Kansanäänestyksessä tiedusteltaisiin kansalaisilta, haluavatko he Suomen eroavan Euroopan uniosta vai jatkavan sen jäsenenä.

Turtiainen katsoo EU:n ajautuvan valtavan rahoitusvälineen myötä kohti tulonsiirtounionia ja liittovaltiota. Hän näkee asian niin tärkeäksi, että sellaista askelta ei missään tapauksessa pidä ottaa ilman selvää kansan antamaa mandaattia.

– Kyseessä on maamme ja kansamme kohtalonkysymys.

Turtiainen julkisti asian puheessaan, jonka hän piti eduskuntatalon edessä pidetyssä FIXIT-mielenosoituksessa  tiistaina.

Turtiainen kannattaa Suomen eroamista Euroopan unionista.

 

8 kommenttia aiheesta “Juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen teki aloitteen kansanäänestyksestä – hän kannattaa Suomen eroamista EU:sta

 • 2.9.2020 at 21:41
  Permalink

  Anna mun kaikki kestää…

 • 3.9.2020 at 16:25
  Permalink

  Ei ole ihan pikku juttu erota Eu:sta, enemmän kuulostaa äänten kalastelulta.

 • 4.9.2020 at 12:46
  Permalink

  Ei ihan parasta mainosta Juvalle tämä henkilö. Hänen puheensa ja ajatusmaailmansa on todella uskomattomia, tähän maailman aikaan niin sopimattomia ja suvaitsemattomia, ettei niitä kerta kaikkiaan voi ymmärtää. Uskon ja luotan että suvaitsevaisia ihmisiä on kuitenkin enemmistö ja Anon kaltaisten mielipiteet häviää maailman tuuliin.

 • 4.9.2020 at 16:53
  Permalink

  On se kova ukko

 • 5.9.2020 at 10:48
  Permalink

  Suomessa ei ole Perustuslakituomioistuinta joka olisi voinut tutkia , oliko liittyminen 2/3 osan enemmistöllä edes laillista.
  Perustuslakivaliokunta siis ns ”Pukki kaalimaan vartijana”
  Suomen Lakikirjan mukaan , kukaan ei voi toimia Tuomarina omassa asiassaan.
  Keijo Korhosen mukaan kyse oli valtiokaappauksesta.
  Sitten on homma edennyt ja jäsenyyttä eli riippuvuutta on vahvistettu kirjaamalla Perustuslakiin , että Suomi on Eu:n jäsen.
  Hannele Pokka kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia ns ”neuvotteluista ” kirjassaan Porvarihallitus.
  Eu nettojäsenmaksuilla ja muilla ”parasiittien” rasituksilla olisi voinut päällystää tuhansia kilometriä sorateitä, esimerkiksi.

 • 6.9.2020 at 00:32
  Permalink

  Populistisesti on helppo kiihkoilla EU eroamisen puolesta, etenkin jos ei tunne taloutta ja etenkään, jos ei ole elänyt asuntontovelallisena esim. 90 luvulla. Silloin lainakorot paukkuivat n 15 %;tin pintaan. Sitä mylläkkää ei moni kestänyt, joten pakko oli monen myydä omin käsin rakentama omakoti alta. Nyt lainakannat ovat vieläpä erittäin paljon suuremmat kuin 90 luvulla ja jokainen asuntovelallinenkin voi laskea mitä lainojen korkoturbulenssi, vaikka vain jokin 3-6 prosenttia tekisi oman lainan hoitamisessa. Tämä turbulenssi nimittin olisi vääjäämätön seuraus finanssimarkkinoilla, jos ja kun pienen maan, Suomen, markan arvoa alettaisiin määrittelemään. Tuon määrittelyn ei tarvitisisi edes perustua mihinkään reaaliseen valtion luotto- tai talous kuntoon, (joka Suomen kohdalla on hyvä….vielä) vaan se perustuisi puhtaasti spekulantteihin tejiköihin, suomennettuna, keinottelun globaaleihin instrumentteihin. Tämä tapahtuisi valon nopeudella kolmen maailman pääpörssin valuuttakeskuksessa. New Yorkissa, Lontoossa ja Frankfurtissa. 24/7. Kellon ympäri……….On laskettu jo, että nykymaailman menossa ei ole näkyvissä sellaisia pitkänlinjan talouden kehitysnäkymiä, jotka olisivat luontaisesti nostamassa inflaation myötä korkotasoja. Siis LUONTAISESTI. On suoranaista hulluutta lähteä hakemaan koronnousuille pohjaa epävarmoista ja spekulanteista tekijöistä, joiden tulevaisuuden ennustetta ei pystytä tässä hetkessä määrittelemään.

 • 6.9.2020 at 14:50
  Permalink

  Olen samaa mieltä .Valitettavasti varattomalla valtiolla ei ole maksaa itseään ulos.

 • 8.9.2020 at 02:41
  Permalink

  Jos Suomi haluaa ulos Eu sta , Brysseli voi tuoda vaikka sotalaivansa Suomenlahdelle.. Se ei halua päästää irti hyvästä ja kuuliaisesta nettomaksajastaan, niin kuan kun jotain kupattavaa löytyy. Ja Suomen herrat ovat tottuneet luovimaan itselleen ja lähipiirilleen hillotolpat Brysselin herrakerhoissa.
  Oliko se Pertti Salolaisen suurlähettilään paikka Lontoossa palkkio jostakin tai Esko Ahon paikka Nokian hallituksessa, ja eikö siellä johtoryhmässä ollut Ahtisaaren poikakin? Ei ihme että Nokialla ei mene enää kovin hyvin. Ei tuu matkapuhelimia liukuhihnalta… Salossa ainakaan.. Ja jos ei inflaatio pyöri niin milläs ne valtionvelat maksetaan kun vientikään ei oikein vedä. Suomi on ajettu umpikujaan.
  Matti Viialainen oli aikoinaan kiitollinen kun ne devalvaatiot jää menneeseen maailmaan.
  Legendaarinen Puoluejohtaja Veikko Vennamo antoi aikoinaan haastatelun Seura lehdelle ja lateli, että Suomen Pankin teoriaherrat ovat tuhonneet Suomen talouden!
  Veikko oli oikeassa monessa muussakin asiassa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, kun se tulee mahdolliseksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä