0

Koronatartuntoja kertyi viime viikolta 32 Essoten alueella – altistuneita on puolentuhatta tällä hetkellä

Koronatartuntojen kokonaismäärä nousi lukemaan 32 viime viikolla Essoten alueella. Sunnuntain  illan jälkeen on löytynyt kaksi uutta tapausta. Sunnuntain saldo oli yhteensä kuusi uutta positiivista koronanäytettä.

Altistuneita on tämän hetken tietojen mukaan noin 500 ja tartuntaketjuja useita. Uutena altistumisen paikkana on selvittelyssä Rantakylän koulu Mikkelissä.

Altistumisia on voinut tapahtua ainakin seuraavissa paikoissa: Pieksämäen ABC 5.9. klo 15.30-16.30, Pieksämäen jäähalli 5.9. koko päivä, Liikuntakeskus Liikku Mikkelissä 9.9. klo 12-14 ja Cafe Stella Mikkelissä 7.9. iltapäivällä tai alkuillasta.

Näiden paikkojen lisäksi altistumisia on voinut tapahtua muun muassa Mikkelin ruokakaupoissa.

–  Koronavilkkuja on nyt syytä aktivoida. Turvavälien pitäminen ja käsien pesu on Mikkelissä todella tärkeää, muistuttaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Mikkelin kaupunki tiedottaa omista toimenpiteistään tartuntojen johdosta. Kaupunki muun muassa sulkee liikuntapaikkoja. Essote valmistelee muita alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Näistä tiedotetaan todennäköisesti myöhemmin tänään.

Essoten suosituksesta Etelä-Savon ammattiopisto Esedu jatkaa Mikkelin toimipisteissä etäopetusta- ja työskentelyä seuraavan kahden viikon ajan, 27.9. saakka. Nyt myös kädentaitojen opetus siirretään etänä tapahtuvaksi. Ainoastaan ulkona neljän opiskelijan ryhmissä tapahtuva metsäalan opetus sekä yhdelle opiskelijalle kerrallaan annettava ajo-opetus jatkuvat turvavälejä ja hygieniasäännöksiä noudattaen. Myös oppilaitoksen tiloissa järjestettävät ulkopuolisten tapahtumat sekä mahdolliset iltavuorot tullaan perumaan kyseiseltä ajalta.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Korona nostaa nyt päätään Juvan naapurissa Mikkelissä. Huolestuttaako?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...