0

Sosterin valtuusto vahvisti Pohjois-Savon sote-suunnan – Juva halunnee pitää Etelä-Savon yhtenäisenä

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän tahtotila sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksessa sinetöitiin maanantaina yhtymävaltuuston päätöksellä.

Sosteri haluaa rakentaa tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluita osana Pohjois-Savon sote-maakuntaa.

Juvan kunnanhallitus käsittelee omaa lausuntoaan maanantaina kunnanhallituksessa. Kunnan kanta on vahvasti muotoutumassa sille kannalle, että kunta haluaa pitää Etelä-Savon yhtenäisenä.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin jäsenkunnista myös Enonkosken, Rantasalmen ja Savonlinnan valtuustot käsittelevät lausuntonsa maanantaina illansuussa. Jäsenkunnista Sulkava on jo valtuustopäätöksellään päättänyt suunnata Etelä-Savoon.

Sosterin valtuusto hyväksyi lausunnon sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistukseen.

Sosiaali- ja terveysministeriö, valtiovarainministeriö ja sisäministeriö ovat pyytäneet lausuntoa lakiluonnokseen 25.9.2020 mennessä mm. kunnilta ja kuntayhtymiltä. Itä-Savon osalta lausunnossa keskeinen asia on kannanotto tulevan soten suuntaan, eli siihen, tuleeko Sosterin alueen kuulua tulevaisuudessa Pohjois- vai Etelä-Savon sote-maakuntaan.

Esitys Pohjois-Savon suunnaksi hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. Sulkavalainen valtuutettu Sanna Reponen (kesk.) teki muutosesityksen, joka oli samalla Sulkavan kunnanvaltuuston kanta. Savonlinnalainen Anne Herttuainen (kesk.) kannatti Reposen esitystä. Muutosesityksessä puollettiin Etelä-Savon suuntaa, ja esitettiin lausuntoon muutoksia yhteensä yhdeksään kohtaan.

Äänestyksessä Reposen esitys sai Herttuaisen tuen, muut valtuutetut puolsivat kuntayhtymähallituksen esitystä. Suhteellinen äänimäärä kuntayhtymähallituksen esityksen tueksi oli JAA-äänin 26,6, EI-äänten suhteellinen määrä oli 3,4.

– Silloin kun olemme antamassa nimenomaan sairaanhoitopiirin lausuntoa, meillä pitää ykkösasiana olla kuntalaisten saamat, mahdollisimman hyvät ja kattavat sosiaali- ja terveyspalvelut, mahdollisimman läheltä. Ne ovat parhaiten saavutettavissa tulevaisuudessakin osana Pohjois-Savon sote-maakuntaa, rantasalmelainen yhtymävaltuuston puheenjohtaja Ahti Myllys sanoi.

– Osana Pohjois-Savon sote-maakuntaa meillä on ehdottomasti parhaimmat edellytykset säilyttää päivystävä erikoissairaanhoidon sairaala. Yhteistyötä Pohjois-Savon kanssa puoltavat niin lainsäädäntö, henkilöstön saatavuus kuin ison väestöpohjan takaama toiminnallisten suoritteiden määrä, joka mahdollistaa sairaalan toiminnan päivittäisen sisällön järkevän suunnittelun, Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro summasi.

 

Viikon kysymys

Hirvenmetsästyskausi alkoi 10. lokakuuta. Onko suunnitelmissasi suunnata tämän syksyn aikana hirvimetsälle?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...