0

Yksi uusi positiivinen koronanäyte löytyi Essoten alueella – karanteeniin asetettavat on pääosin tavoitettu, ja heitä on yli 500

Yksi uusi koronatartunta on löytynyt Essoten alueella maanantaiseen verrattuna. Tartunta liittyy tiedossa olevaan ketjuun.

Karanteeniin asetettavat on pääosin tavoitettu. Heitä on yli 500.

– Terveydenhuollon ja neuvolapalvelujen resurssit ovat nyt hyvin tiukoilla. Pahoittelen, että olemme joutuneet siirtämään aikoja ja että monissa palveluissa, erityisesti puhelinpalveluissa on ruuhkautumista. Toivomme kansalaisilta ymmärrystä, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Koronaan liittyvissä asioissa yhteyden Essoteen saa nyt myös Omaolo-oirearvion kautta.

Essotelle on tullut runsaasti kysymyksiä maanantaina asetetuista rajoitustoimista.

– Päädyimme rajoituksiin, koska viimeisten tapausten yhdessä vaara taudin leviämisestä riskiryhmiin oli jo ilmeinen. Tauti levisi laajasti Mikkelin kouluihin ja koska moni nuori on oireeton, niin tartunta leviää helposti vanhempiin ja siitä sitten riskiryhmiin, Seppälä perustelee rajoitustoimia.

Seppälän mukaan annettuja ohjeita on noudatettu hyvin ja muutenkin on toimittu vastuullisesti.

Suuren tartuntaketjun ja laajojen altistumisten johdosta Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kehottaa ikääntyneiden omaisia ja läheisiä harkitsemaan, onko palvelutaloissa vierailu välttämätöntä.

– Nyt levinnyt virus näyttää tarttuneen helposti. Tartuntoja on saatu hyvin lyhyessä kontaktissa, vaikka turvavälejä ja ohjeita on noudatettu. Syyllisiä on nyt turha etsiä. Tällaista tartuntarypästä on vaikea estää täysin niin kauan kuin tautia on liikkeellä ja yhteiskunta toimii vähänkään normaalisti. Parasta ennaltaehkäisyä on kuitenkin edelleen sosiaalisten kontaktien välttäminen, turvavälien pitäminen ja hyvä käsihygienia, Gärdström sanoo.

Viikon tehokkailla toimilla tartunta yritetään nyt saada kuriin.

– Päätös rajoitustoimiin lähtemisestä ei ollut helppo tehdä. Meillä on kuitenkin vielä ihan hyvät mahdollisuudet ajaa tartunnat nollaan lyhyillä ja tehokkailla toimilla. Tarkoituksena on ajaa tartuttavuusluku niin matalaksi, että tilanne voidaan normalisoida ja välttää pitkä epidemia, Gärdström sanoo.

 

 

2 kommenttia aiheesta “Yksi uusi positiivinen koronanäyte löytyi Essoten alueella – karanteeniin asetettavat on pääosin tavoitettu, ja heitä on yli 500

 • 19.9.2020 at 08:18
  Permalink

  Onko vastuullista että altistunut on nähty ilman maskia kaupassa?

 • 24.9.2020 at 13:57
  Permalink

  Olen Uotin kanssa samaa mieltä, siteeraan hänen blogiaan; Korona on hengenvaarallinen tartuntatauti, joka mahdollisti valmiustilalainsäädännön aktivoimisen ja vallan keskittämisen valtioneuvoston rouville. Tämän perusteella voidaan väittää, että tautia voidaan rikosoikeudellisesti pitää vakavana sairautena.

  Rikoslain 34 luvun 4 §:ssä säädetään terveyden vaarantamisesta, joka levittää vakavaa sairautta siten, että teko on omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa, on tuomittava terveyden vaarantamisesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

  Yritys on rangaistava ja teko on rangaistava myös tuottamuksellisena, RL 34:7 ja 8.

  Rikoslaista löytyy pykäliä tähän myös muualta, taudin tartuttamista voidaan varmasti arvioida myös rikoslain 21 luvun pahoinpitelytunnusmerkistön kautta, ”Joka tekee toiselle ruumiillista väkivaltaa taikka tällaista väkivaltaa tekemättä vahingoittaa toisen terveyttä, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan, on tuomittava pahoinpitelystä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.”

  Listaa voisi jatkaa, pointtini on, minkä vuoksi ihmisten holtittoman käytöksen rangaistavuutta ei ole millään tavoin otettu esiin/ryhdytty saattamaan holtittomasti toimivia vastuuseen rikosoikeudellisesti?

  Minä ainakin tekisin rikosilmoituksen.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aiotko ottaa koronarokotteen, kun se tulee mahdolliseksi?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä