Kymmenen uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta – ”Pieksämäki on koronan suhteen kiihtymisvaiheessa ja Mikkelin alue kiihtymisvaiheen kynnyksellä”

Kaikkiaan kymmenen uutta positiivista koronatestien tulosta on löytynyt Pieksämäeltä. Kaikki uudet tartunnat löytyivät aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta, eikä uusia altistuksia

Mikkelissä tai muualla Essoten alueella ei ole maanantaina uutisoitujen tartuntojen jälkeen löytynyt uusia tapauksia. Kuva: Jussi Vehkasalo.

Juvan Lehti

Kaikkiaan kymmenen uutta positiivista koronatestien tulosta on löytynyt Pieksämäeltä. Kaikki uudet tartunnat löytyivät aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta, eikä uusia altistuksia muille ole tapahtunut.

Tartunnat liittyvät perjantaina uutisoituun laajaan tartuntaketjuun.

Mikkelissä tai muualla Essoten alueella ei ole maanantaina uutisoitujen tartuntojen jälkeen löytynyt uusia tapauksia.

– Pieksämäki on koronan suhteen kiihtymisvaiheessa ja Mikkelin alue kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Muu alue on perusvaiheessa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote pilotoi asiakkaiden suoraa ajanvarausta koronatestaukseen arkisin tällä viikolla. Ajanvaraus toimii kello 8-14 saman päivän drive-in testeihin, jotka ovat arkisin kello 16-19 Sairaalaparkissa. Testiaikoja on viiden minuutin välein.

Drive-in-testejä järjestetään toistaiseksi vain perjantaihin 20.11. saakka. Jatkosta päätetään kysynnän mukaan.

Jos aikoja ei ole varattavissa, on syytä tehdä sähköinen testi Omaolossa tai olla yhteydessä Päivystysapuun 116117.

– Tartunnalle altistuneiden, ulkomailta palanneiden ja voimakkaita koronaoireita saaneiden suositellaan varaavan ajan kuitenkin puhelimitse Päivystysavun numerosta 116117, jotta voimme määritellä näytteiden kiireellisyyden. Keskimäärin tulokset tulevat vuorokauden sisällä. Tällä hetkellä on jonkin verran viiveitä negatiivisten tulosten tekstiviesti-ilmoituksissa. Viive johtuu Essoten tietojärjestelmän päivityksestä, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Sisäänajo tapahtuu Sairaalaparkin porteista osoitteessa Mannerheimintie 28. Testi tapahtuu sisääntulokerroksessa, ja ilmainen ulosajoaika Sairaalaparkin portista on enintään 15 minuuttia sisäänajosta. Varattu testi suoritetaan tänä aikana.

Keskiviikosta 18.11. aamusta alkaen Mikkelin keskussairaalan koronatestauspisteen sijainti vaihtuu. Uusi testauspaikka sijaitsee sisätiloissa sairaalan pääoven vasemmalla puolen. Kulku pääpihaan tapahtuu Porrassalmenkadun kautta. Tämän pisteen testaukseen hakeudutaan edelleen Omaolo.fi-arvion kautta tai soittamalla Päivystysapuun 116 117.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka