Juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen kieltäytyi käyttämästä kasvomaskia eduskunnassa – varapuhemies huomautti häntä

Eduskunnan täysistunnossa nähtiin keskiviikkona hämmennystä herättävä kohtaus, kun eduskunnan varapuhemies Antti Rinne keskeytti edustaja Sari Essayahin puheen huomauttaakseen edustaja Ano

Eduskunnan täysistunnossa nähtiin keskiviikkona hämmennystä herättävä kohtaus, kun eduskunnan varapuhemies Antti Rinne keskeytti edustaja Sari Essayahin puheen huomauttaakseen edustaja Ano Turtiaista siitä, että hän ei käyttänyt maskia seuratessaan keskustelua istuntosalissa.

Turtiainen kuitenkin jatkoi istunnon seuraamista ilman maskia. Puhemies huomautti asiasta uudelleen.

– Lähetin sitten puhemiehistölle sähköpostia, joten nyt he ovat tietoisia siitä, miksi en käytä maskia, Turtiainen toteaa tiedotteessaan.

Turtiaisen mukaan hänellä on terveydelliset syyt olla käyttämättä suojaimia, ja hän kertoo keskustelleensa asiasta eduskunnan lääkärin kanssa. Hän ei käytä maskia eikä mitään muutakaan suojainta missään, ei myöskään eduskunnan istunnoissa.

– En käytä myöskään mitään visiiriä. Olen sosiaalisessa mediassa vitsaillut, että jos näette minut visiirin kanssa eduskunnassa, lupaan, että kuulosuojaimet ja moottorisaha on myös mukana.

Kaikki eduskuntaryhmät ovat sopineet koronan aiheuttamista eduskunnan työskentelyyn liittyvistä suosituksista ja toimintaperiaatteista ja hyväksyneet ne. Turtiainen kuitenkin painottaa, että hänen eduskuntaryhmänsä ei ole osallistunut sellaiseen keskusteluun, jossa olisi sovittu maskipakosta.

– Koko syksyn ajan olen osallistunut keskusteluihin eduskunnan täysistunnoissa ilman maskia. Minulla ei kuitenkaan ole mitään maskeja vastaan. Yritykseni valmistaa niitä jopa sairaalakäyttöön. Asia on minun osaltani loppuun käsitelty.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka