0

Juvan perjantaiksi aiottu joulunavaus perutaan,  Paatelan koulu etäopetukseen koronan vuoksi – myös seurakunta alkaa perua tapahtumiaan ja Essote supistaa kiirevastaanottoaan

Juvan tämäniltainen joulunavaus on peruttu. 

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän esityksestä tämän illan joulunavaus on koronan takia peruttu. Samalla kolmen Juvan yrittäjäpalkinnon julkistaminen siirtyy mahdollisesti vuodenvaihteeseen.

Juvalla on todettu kolme uutta koronatartuntaa eli tartuntoja on THL:n tilaston mukaan keväästä lähtien todettu yhteensä kahdeksan.

Essote selvittää parhaillaan tartuntaketjuja ja altistuneita, joihin otetaan yhteyttä ja annetaan ohjeet karanteenista. Selvitettävänä on muun muassa Juvan Koikkalassa viikko sitten villisikajahtiin osallistuneiden metsästäjien altistumisketju. 

Essote tiedottaa myös, että Juvan kiirevastaanotto on auki poikkeuksellisesti 30.11.2020-10.1.2021 arkisin kello 8-16.
Toiminnat keskitetään virka-aikaan työvoiman riittävyyden takaamiseksi. Tammikuun alussa tilannetta arvioidaan uudelleen.

Juvan kunta kertoo tiedotteessaan, että Paatelan koulu on siirtynyt etäopetukseen perjantaista alkaen kaikkien oppilaiden osalta.

Paatelan koulussa on asetettu karanteeniin lähes kaikki koulun oppilaat ja henkilökunta. Koulussa on 53 oppilasta ja 5 henkilökuntaan kuuluvaa aikuista. Essotessa on kartoitettu altistuneet, joihin on otettu yhteyttä ja annettu ohjeet karanteenista.

Tartuntataudeista vastaavan Essoten lääkärin suosituksesta koulun opetus siirtyy poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Koulu tiedottaa Wilman kautta oppilaita ja huoltajia etäopetuksen tarkemmista järjestelyistä ja ruokailusta. Lähiopetukseen palataan tällä tietoa maanantaina 7. joulukuuta.

Juvan kunnan sivistysjohtaja Anne Haakana vetoaa perheisiin, että ne suhtautuisivat etäopetukseen ja koronatilanteeseen vakavasti, jotta koronaviruksen leviäminen saataisiin estettyä.

Haakana sanoo, että Juvan koronasairastumiset tulivat yllätyksenä koulutoimelle torstaina. Näillä näkymin Paatelan koulua lukuunottamatta koulutyö jatkuu Juvalla maanantaina normaalisti.

– Olin itse toivonut, että kouluissa olisi selvitty joululomiin saakka ilman koronan aiheuttamia rajoituksia tai muutoksia. Tämänhetkisen tiedon mukaan muissa kouluissa ei valmistella muita muutoksia koulutyöhän tai lukujärjestykseen.

Hänen mukaansa Juvalla oli valmiudet ja suunnitelmat olevamassa etäopetuksesta jo viime keväältä. Nyt koulutyön järjestämisessä edetään nyt sen mukaan, mitä terveysviranomaiset suosittelevat.

Myös 29.11. järjestettäviksi aiotut Juvan seurakunnan lähetysmyyjäiset ja puurotarjoilu on jouduttu koronatilanteen vuoksi peruuttamaan. Myös Partiolaisten yö kirkossa on peruttu tältä viikolta.

Samoin seurakunta peruu kirkkoherra Sirkka Pylkkäsen mukaan Kauneimmat joululaulut -tapahtumia.

– Perumme kauneimmat joululaulut Koikkalassa, Juvan kirkossa  ja Vuorenmaassa.
 

Sen sijaan Juvan pesäpallonkentän alueelle kunnan kanssa yhdessä suunnitellun Kauneimmat joululaulut -tapahtuman kohtalo on avoinna. Se on määrä  järjestää 18.12.

Niin ikään juvalaiset yritykset ovat alkaneet reagoida tilanteeseen. Esimerkiksi RM – Tietotekniikan Palvelut -yritys kirjoittaa Facebook-sivuillaan, että uusia sääntöjä tulee asiointiin liikkeessä. 

– Vain 1 henkilö tai yksi perhe kerrallaan,  käytä maskia jos pystyt, kipeänä olevat ohjataan takaisin pihalle, 1-2 metrin turvaväli ja henkilökunnan puolelle ei ole tulemista ilman lupaa.

 

.

 

 

 

2 kommenttia aiheesta “Juvan perjantaiksi aiottu joulunavaus perutaan,  Paatelan koulu etäopetukseen koronan vuoksi – myös seurakunta alkaa perua tapahtumiaan ja Essote supistaa kiirevastaanottoaan

 • 27.11.2020 at 10:57
  Permalink

  Onkohan Juvan kouluissa varotoimet muutoinkaan ajanhermolla? Muun muassa kiertävät opettajat ja muu henkilöstö liikkuu kaikilla kouluilla. Opetustilat ovat Kampushankeen tilajärjestelyistä johtuen usein ahtaat ja oppilaat kylki kyljessä kiinni toisissaan. Maskeja ei käytetä.
  Juvalla ei siis olla yhtenevässä opetustilanteessa muiden Essoten, Juvan kunnan ja Thl:n ohjeistuksen alaisissa opetustilanteissa.
  Juvalla tilanne monella tapaa paljon haastavampi.
  Oppilaita ei yleensäkään ole kohdeltu Suomessa saman arvoisesti muiden kansanryhmien ja tapahtumien kanssa. Käytännön opetustoiminta ei voi mitenkään olla eriarvoisessa asemassa muiden varotoimenpiteisiin rinnastettavien ryhmien ja tapahtumien kanssa.
  Koronan ensimmäisen aallon jälkeen, edellytettiin täällä Juvalla etäopetusvalmiuden selvitystä ja suunnitelmia sen toimivuudesta. Asia ”lienee” järjestyksessä.
  Kun etäopetuksen käytäntö on nyt päivitetty, etäopetukseen siirtyminen ehdottomasti viimeistään nyt on paras ratkaisu.

 • 27.11.2020 at 17:57
  Permalink

  Juvalla on eletty kuin pellossa ,miksi tautisena aikana järjestetään esim. villisikajahtia ja muuta kivaa. Harvalla on ollut maski tai että on ottanut edes kaupan tarjoamaa käsidesiä. Eikä kannata seurustella läheisesti henkilöiden kanssa ,jota ovat juuri palanneet Etelä-Euroopasta lomalta. Nyt kaivataan #ryhtiliikettä# Juvalla, muuten joulunkin voi unohtaa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Joko lunta on tarpeeksi vai vieläkö sitä saisi sataa lisää?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...