Viitostien kiertotiellä Juvalla kaksi peräkkäistä liikenneonnettomuutta varhain keskiviikkoaamuna

Viitostien kiertotie Juvalla Koskenmäen ja Kettulan välillä on talviliikenteessä aiheuttanut autoilijoille yllätyksiä. Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan rinnakkaistiellä on yksi

Kirsti Vuorela

Viitostien kiertotie Juvalla Koskenmäen ja Kettulan välillä on talviliikenteessä aiheuttanut autoilijoille yllätyksiä.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan rinnakkaistiellä on yksi kolarialtis kohta, jossa on viimeisen parin viikon aikana sattunut useampia pieniä peltikolareita ja tieltä suistumisia.

Keskiviikkoaamuna pelastuslaitosta työllisti kaksi pientä perättäistä liikenneonnettomuutta samassa paikassa.

Aamukuuden aikaan pelastuslaitos kutsuttiin tilanteeseen, jossa rekka oli ajautunut ojaan ja kaatunut kyljelleen. Ennen puolta kahdeksaa samoissa mutkissa tapahtui pieni peltikolari.

– Siitä ei ehtinyt tulla meille edes hälytystä, kun miehistöämme oli jo valmiiksi paikalla, kertoo päivystävä palomestari Jarno Laikola.

Ainakaan mitään pahempia henkilövahinkoja onnettomuuksissa ei sattunut.

Raivaustöiden lisäksi tieosuudelle tilattiin lisää liukkauden torjuntaa.

Itä-Suomen poliisi tiedottaa, että ojaan ajautunut rekka oli liikenteessä lautatavaralastissa. Rekan perävaunu oli lähtenyt heittelehtimään ja kuljettaja menettänyt ajoneuvoyhdistelmänsä hallinnan. Rekka ajautui ajosuuntaansa nähden ojaan oikealle puolelle tietä.

Ojaan ajautunut rekka ei haittaa muuta liikennettä. Se nostetaan ojasta myöhemmin suunniteltavana ajankohtana. Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisin mukaan onnettomuuspaikka on pari kilometriä Juvalta etelään.

Toinen liikenneonnettomuus tapahtui noin 200 metriä ulosajopaikasta pohjoiseen. Siinä henkilöauto ja toinen rekka kolahtivat yhteen ajaessaan vastakkaisista suunnista lähellä tien keskiviivaa tai mahdollisesti keskiviivan väärällä puolella.

Poliisi tutkii toistakin onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. On mahdollista, että ajoneuvojen kuljettajista toinen tai molemmat kiinnittivät huomionsa ulosajaneeseen rekkaan.

Liikenne sujuu onnettomuuspaikoilla normaalisti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka