0

Essoten alueella 16 uutta koronatartuntaa –  Juvan Sampolan vesiliikuntakeskuksessa on voinut altistua

Koronatartuntoja on löytynyt Essoten alueelta torstain jälkeen kaikkiaan 16 kappaletta. Kaikki uudet positiiviset koronatestien tulokset on havaittu Mikkelissä.

Essote tiedottaa myös julkisista koronaviruksen altistumispaikoista. Yksi sellainen on Juvan vesiliikuntakeskus Sampolan uimahalli. Siellä on voinut altistua koronalle tiistaina 16. helmikuuta kello 16.40-17.30

Kaikki muut altistumispaikat löytää tästä.

Koronalääkärit kehottavat hakeutumaan koronatesteihin pientenkin oireiden johdosta.

– Muistutamme, että koronatestiin tulee hakeutua, jos ilmenee oireita, tai on saanut erityisohjeet hakeutua testiin. Jos olet liikkunut julkisilla altistumispaikoilla, mutta olet oireeton, sinun ei tarvitse vielä hakeutua testiin, vaan seuraile oloasi ja vältä kontakteja, kehottaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Oireiden ilmaantuessa on hakeuduttava testiin. Testiin pääsee vain ajanvarauksella.

Essoten alueella sairaalahoidossa on kaikkiaan 15 Covid-19 taudin saanutta. Aiemmin kerrottuihin tartuntaketjuihin liittyen koronaan on menehtynyt yksi henkilö.

– Uudet positiiviset testitulokset liittyvät pääosin eilen tiedottamiimme baari- ja bilealtistuksiin. Altistuneiden määrä liikkuu sadoissa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten koronalääkärit suosittelevat nollaamaan aikuistenväliset sosiaaliset kontaktit oman perheen ulkopuolella ja pitämään aikuisten kaikessa ryhmämuotoisessa harrastustoiminnassa viikon tauon.

– Vetoamme, että anniskeluravintolat pitäisivät tämän viikonlopun ovensa kiinni tai vähintään varmistavat, että tiloissa ei voi altistua ja kaikissa tilanteissa pidetään kahden metrin turvavälit ja maskit muualla kuin omassa pöydässä. Ja Jos viikonlopuksi on suunniteltu synttäreitä tai muita tapahtumia, niin ne kannattaa nyt ehdottomasti siirtää tulevaisuuteen, Seppälä suosittaa.

Koronarokotuksia jatketaan sitä mukaa, kun Essote saa rokotteita. Yli 80-vuotiden rokottamista Pfizerin rokotteella jatketaan viikolla 9, koska viikolla 8 ei tule kyseistä rokotetta Essoteen. Käytännössä tämä merkitsee, että ennen vuotta 1940 syntyneiden eli yli 80-vuotiaiden aikoja ei ole ensi viikolle; aikoja on avattu viikolle 9. 

 Koronatestaus on ruuhkautunut tietojärjestelmäongelmista johtuen Mikkelissä. Essote on lisännyt näytteenoton kapasiteettia Mikkelissä, mutta esimerkiksi perjantain 19.2. näytteenottoajat ovat jo täynnä.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Juvan, Puumalan ja Sulkavan seurakuntien tulevaisuudesta tehdään jälleen selvitys. Mitä mieltä olet seuraavasta väitteestä: Juvan seurakunnan pitää pysyä itsenäisenä hinnalla millä hyvänsä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä