0

Kahdeksan uutta koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta – terveyspalvelut ruuhkautuivat ja osastohoidossa 15 koronapotilasta

Perjantain jälkeen on Essoten alueella havaittu kahdeksan positiivista koronatestien tulosta. Näistä seitsemän löytyi Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä.

Tartunnat liittyvät aiemmin tiedotettuihin tartuntaketjuihin. Mikkelistä on löytynyt kaikkiaan noin 70 tartuntaa tällä viikolla.

Essoten terveydenhuolto on nyt ruuhkautunut Mikkelin keskussairaalalla. Samaan aikaan myös osa henkilöstöstä on karanteeneissa.

– Osastohoidossa on 15 koronapotilasta ja jos joku pääsee pois, niin uusia tulee tilalle. Vielä useammat tarvitsevat päivystyksen apua, mikä ruuhkauttaa tilannetta päivystyksessä. Odotusajat voivat venyä, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten koronalääkärit kehottavat Mikkelin kaupungin alueella asuvia pysyttäytymään ensi viikon ajan perhepiirissä ja välttämään muita sosiaalisia kontakteja.

– Liikkeellä on sen verran monta tartuntaketjua, että taudin voi saada lähes mistä tahansa, varoittaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Katso julkiset altistumispaikat tästä.

Juvalla on tähän mennessä todettu THL:n tartuntatautirekisterin mukaan 23 tartuntaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Viikon kysymys

Juvan, Puumalan ja Sulkavan seurakuntien tulevaisuudesta tehdään jälleen selvitys. Mitä mieltä olet seuraavasta väitteestä: Juvan seurakunnan pitää pysyä itsenäisenä hinnalla millä hyvänsä?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä