Länsi-Savo: Perussuomalaisista erotettu kansanedustaja Ano Turtiainen haluaa jatkaa myös paikallispolitiikkassa, ehkäpä sitoutumattomana

Länsi-Savo-lehden haastattelema  kansanedustaja Ano Turtiainen aikoo lähteä kevään kuntavaaleihin. Hän harkitsee lehden mukaan siirtymistä sitoutumattomaksi kuntavaaliehdokkaaksi. – Ilman muuta haluan olla

Ano Turtiaisella on nykyään eduskunnassa oma yhden miehen eduskuntaryhmä. Kuva: Vesa Moilanen.

Juvan Lehti

Länsi-Savo-lehden haastattelema kansanedustaja Ano Turtiainen aikoo lähteä kevään kuntavaaleihin. Hän harkitsee lehden mukaan siirtymistä sitoutumattomaksi kuntavaaliehdokkaaksi.

– Ilman muuta haluan olla paikallistason päätöksenteossa mukana. Vaikka sitten sitoutumattomana.

Turtiainen kertoo, että häneen olitiin yhteydessä lauantaina ja ehdotettiin, että hän voisi olla sitoutumattomana perussuomalaisten listoilla.

– Mutta miksi minä heille ääniä keräisin?

Perussuomalaisten puoluehallitus erotti Ano Turtiaisen lauantaina puolueesta.

Perussuomalaiset katsoo puolueen antaneen Turtiaiselle mahdollisuuden muuttaa toimintatapoja.

Länsi-Savon mukaan siitä ei puoluesihteeri Simo Gröönroosin mukaan ollut merkkejä, ja siksi Turtiainen erotettiin.

– Päätös oli yksimielinen, kertoo Grönroos.

Koska kävi ilmi, ettei Turtiainen koe tehneensä mitään väärin, mutta puoluehallitus katsoi tämän toimintatavan vahingoittavan puoluetta, Turtiainen erotettiin lopullisesti.

Jo vuoden verran Turtiaisella on ollut oma yhden miehen eduskuntaryhmänsä.

Gröönroos toteaa, että puoluehallituksen mielestä toimintatavoissa on ollut useasti huomautettavaa.

Tuorein hankauskohta liittyy välikohtaukseen, jossa Turtiainen sanaili eduskunnan varapuhemiehen Juho Eerolan (ps.) kanssa maskin käytöstä. Eerola oli huomauttanut Turtiaista maskisuosituksesta. Turtiainen käyttäytyi uhkaavasti Eerolaa kohtaan, ja sai myöhemmin käytöksestään huomautuksen puhemies Anu Vehviläiseltä (kesk.).

Turtiaisen mielestä erottamisessa on kyse enemmän linjaerimielisyydestä kuin hänen toimintatavoistaan tai some-käyttäytymisestä.

– Puolueesta on pitkään puuttunut oikea johtajuus. Mistään muusta ei saisi puhua kuin maahanmuutosta, ja esimerkiksi yritysasiat on unohdettu, sanoo Turtiainen Länsi-Savon haastattelussa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka