Mielipide: Aira Purasella oli suuri vaikutus minun elämääni

Aira Purasella oli suuri vaikutus minun elämääni, vaikka sitä eivät silloin voineet tietää sen enempää minä itse kuin hänkään. Hän

Aira Purasella oli suuri vaikutus minun elämääni, vaikka sitä eivät silloin voineet tietää sen enempää minä itse kuin hänkään. Hän nimittäin palkkasi minut – Juvan Lehden päätoimittaja August Purasen ohella – kesätoimittajaksi ja toimistonhoitajaksi lehteen vuonna 1969.

Hoidin sitä virkaa lopulta kolmena kesänä ja vielä jonkun vuodenvaihteen lomakaudenkin. Aira ei myöskään laiminlyönyt järjestää koulutusta koulupojasta työelämään siirtyvälle nuorukaiselle, vaan lähetti minut Tampereen kesäyliopistoon journalismikurssille ennen ensimmäisen pestin alkamista. Se oli unohtumaton kokemus.

Aira Purasen varhaisemmat elämänvaiheet paljastuivat minulle vasta Juvan Lehden muistokirjoituksesta 25. helmikuuta, mutta hänen persoonaansa koskevat arviot voin vahvistaa myös omasta kokemuksestani.

Juvan Lehdestä tieni johti sittemmin opiskeluaikaisiin työpaikkoihin pääkaupungin päivä- ja iltapäivälehdissä, ja vaikka minusta ei lopulta toimittajaa tullutkaan, kokemus jota siinä ammatissa sain, on ollut suureksi avuksi myös virkamiesvuosina.

Ilman sitä en luultavasti olisi edes päässyt lopulta elämäntyökseni muodistuneelle uralle.

Surunvalitteluni omaisille. Surua tunnen itsekin.

Antti Kuosmanen

Helsinki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka