Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Häviääkö Juva ja sen paikalliset palvelut aluevaaleissa? - "Sote-uudistus on valitettavasti valtakunnallisesti tarkasteltuna palveluiden keskittämistä suurempiin toimipaikkoihin"

Uuden hyvinvointialueen tehtävä on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen. Näiden palveluiden toimivuus on elinehto myös Juvalle.

Ennusteiden mukaan isot kaupungit ja puolueet näyttävät vievän vallan tulevissa aluevaltuustoissa, jos ihmiset äänestävät kuten ennenkin.

Jos valta keskittyy isojen kaupunkien edustajille, on suuri vaara, että pienempien kuntien palvelut saattavat huonontua entisestään, kun palveluja tullaan todennäköisesti keskittämään suurempiin palveluyksiköihin.

Sote-uudistus on valitettavasti valtakunnallisesti tarkasteltuna palveluiden keskittämistä suurempiin toimipaikkoihin.

Tässä keskittämiseen tähtäävässä kehityksessä Etelä-Savon maakunta voi näyttää halutessaan toisenlaista suuntaa ja edistää kaikkien alueemme asukkaiden hyvinvointia tasapuolisesti asuinpaikasta riippumatta.

Juuri tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että uudessa hyvinvointialueen valtuustossa on myös pienempien paikkakuntien edustajia turvaten koko maakunnan elinvoimaisen kehityksen.

On erittäin tärkeää, että uudessa hyvinvointialueen valtuustossa on myös pienempien paikkakuntien edustajia.

Minä lupaan aluevaltuutettuna, jos valtakirjan saan, puolustaa myös Juvan palveluita, koska lähipalveluista tinkiminen ei ratkaise hyvinvointialueemme ja maakuntamme tulevaisuutta.

Aluevaalit on koko maakunnan tulevaisuuden kannalta tärkeimmät vaalit koskaan. Meillä on maakunnassa kaksitoista jokainen omalla tavallaan upeaa paikkakuntaa, joiden yhteistyöllä voimme viedä koko Etelä-Savon elinvoimaa eteenpäin myös tämän sote-uudistuksen avulla. Nyt on aika keskittyä maakuntamme asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen tasapuolisesti luoden samalla Etelä-Savoon kaivattua elinvoimaa.

Juvan palveluiden puolesta voit vaikuttaa vain äänestämällä.

Toni Maczulskij

Aluevaaliehdokas (sit)

Mäntyharju