Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Mielipide | Etelä-Savo on vahvaa tekoa - "Huhut Etelä-Savon maakunnan kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja"

Huhut Etelä-Savon maakunnan kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja. Päin vastoin Etelä-Savo on todistetusti lujaa tekoa.

Maakunta on koeponnistettu viime viikkoina ja vuosina korkeissa paineissa. Etelä-Savon hajoaminen oli sote-uudistuksen kiivaimpina hetkinä lähellä, mutta keskustan johdolla yhtenäisyys säilyi.

Toinen kova myllerrys koettiin kevään ja kesän aikana, kun maakunnallisen OP Suur-Savon johto ajoi ponnekkaasti pankkinsa fuusiota OP Pohjois-Savon kanssa. Tässäkin veivät maakunnan puolustajat pidemmän korren, ja OP Suur-Savo jatkaa työtään eteläsavolaisten hyväksi Mikkelistä johdettuna pankkina.’

Paljon puhutusta pelastuspaketista lohkeaa maakuntaan valitettavan ohut siivu.

Uusin takaisku koettiin torstaina, kun budjetin yhteydessä julkistettu Itä-Suomen elvytyspaketti tuotti Etelä-Savolle pettymyksen. Paljon puhutusta pelastuspaketista lohkeaa maakuntaan valitettavan ohut siivu. Investoinnit suuntautuvat varsinkin Etelä-Karjalaan, ja Etelä-Savossa voidaan vain toivoa, että maakunta saa kunnollisen osuuden korkeakouluille ja matkailulle suunnatuista määrärahoista.

Näiden melskeiden tauottua tiedämme rajamme. Maakuntaan kuuluu kolme seutukuntaa, joiden keskuskaupungit ovat Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinna. Kaikkien suotuisa kehitys on välttämätöntä, jotta maakunnan lujuus säilyy ja paranee.

Pieksämäkeläinen vaikuttaja Ilkka Seppä totesi (Pieksämäen Lehti 1.9.) aiheellisesti, että Etelä-Savossa on tavoiteltu tulevaisuutta tappelemalla keskenään. Sepän mukaan maakunnan tulevaisuudesta huolehtiminen vaatii välttämättä nykyistä parempaa yksituumaisuutta ja kykyä rakentavaan kanssakäymiseen.

Olen Sepän kanssa täsmälleen samaa mieltä. Maakunnan suunta on saatava käännettyä. Siihen tarvitsemme entistä enemmän yhteistyötä ja luottamusta Etelä-Savon seutujen ja kuntien välillä.

Tammikuussa valittu aluevaltuusto luo uutta pohjaa maakunnalliselle kehitykselle. Etelä-Savolla on nyt yhteinen suunta, joka tähtää eteläsavolaisten parempaan hyvinvointiin.

On tärkeää, että Etelä-Savon päättäjät istuvat samassa pöydässä ratkomassa maakunnan asukkaille elintärkeitä asioita. Siinä pöydässä on varmistettava, että jokainen eteläsavolainen saa hyvän hoivan sekä laadukkaat sosiaalipalvelut ja pelastuspalvelut.

Kirjoittaja on mikkeliläinen aluevaltuutettu ja kansanedustajaehdokas (kesk.)