Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Tuisku tuiversi maakuntaviestin maalisuoran peittoon, mutta Mikkeli ei selitellyt harhailulla toiseksi jäämistä

Saimaan maakuntaviestin voitto ratkesi tänä vuonna vasta loppusuoralla. Imatran Miro Karppanen ja Mikkelin Jeremias Lipsanen lähtivät ankkuriosuudelle yhtä aikaa, eikä

Saimaan maakuntaviestin voitto ratkesi tänä vuonna vasta loppusuoralla. Imatran Miro Karppanen ja Mikkelin Jeremias Lipsanen lähtivät ankkuriosuudelle yhtä aikaa, eikä nuorten maajoukkuehiihtäjä Karppanen saanut yrityksistä huolimatta jätettyä Lipsasta matkavauhdistaan.

Loppukirissä Karppanen ylitti maaliviivan vajaan sekunnin ennen Lipsasta.

– Tiesin, että Miro on tullut tänne kovakuntoisena suoraan Vuokatista nuorten MM-katsastuksista. Toisaalta luotin myös omaan kirikykyyni. Peesissä oli helppo tulla, mutta latu oli lumisateen vuoksi niin kapea ja pehmeä, ettei ohi vaan päässyt, Lipsanen sanoi.

Molemmat ankkurit hiihtivät maalialueelle tultaessa virheellisesti kohti vaihtoa ja huomasivat erheen vasta muutama metri ennen maalivaatetta.

– Kaikki oli silmissä ihan valkoista, kun latumerkit olivat jääneet lumen alle. Onneksi mitään eri ratkennut tuohon virheeseen, Karppanen ja Lipsanen totesivat.

Viime vuoden maakuntaviestissä Imatra pääsi karkuun jo väliosuuksilla ja Mikkeli jäi selvästi kakkoseksi. Tämän vuoden tasainen kilpailu oli mieluisampi sekä voittajalle että kakkoselle.

– On hauskempaa hiihtää, kun tulee tiukkoja kisoja. Hyvä, että kahden maakunnan viestit yhdistettiin Saimaan viestiksi. Nämä ovat mukavia tapahtumia, Karppanen ja Lipsanen tuumasivat.

Mikkelin viestiä veivät ennen Lipsasta Vili Hämäläinen, Juho Neuvonen, Salla Riikonen, Markku Iivonen, Emma Korpikallio, Jesse Kähärä ja Anniina Neuvonen.

Aloitusosuudella Vili Hämäläinen lähti sankassa lumisateessa vetämään porukkaa rentoon vauhtiin. Hämäläinen tuli vaihtoon kolmantena Juvan Topi Huttusen ja Imatran Ville Ahosen jälkeen.

– Lunta tuli niin paljon, ettei siinä luistanut mihinkään eikä ollut mahdollisuutta päästä karkuun. Viimeisillä sadoilla metreillä vasta otateltiin kunnon vauhtia, Espoosta Marjon hiihdoista Rantasalmelle tullut Hämäläinen kertoi.

Mikkelin nousu voittotaisteluun tapahtui kuudennella osuudella, jolla Jesse Kähärä hurjasteli kovinta vauhtia. Kähärä lähti matkaan toisena yli minuutin Imatran perässä.

– Lähdin kovaa heti alusta asti enkä hyytynyt matkalla. Uskoin itseeni, että pystyn ottaman Imatran kiinni, Kähärä sanoi.

Kalevankankaan koulun yhdeksäsluokkalainen tekee harjoituksia siskonsa Jasminin ohjeilla. Akatemiatoiminta mahdollistaa myös aamutreenit kaksi kertaa viikossa.

– Treenit ovat sujuneet hyvin ja olen ollut terveenä. Talvi on ollut hyvä, Hopeasomman loppukilpailuun tähtäävä Kähärä kertoi.

Mikkeliläisiä osuusvoittajia olivat Kähärän lisäksi Juho Neuvonen ja Jeremias Lipsanen.

Maakuntaviestin kolmanneksi hiihti Savonlinnan joukkue, kolme minuuttia kärkikaksikolle jääneenä. Neljänneksi ylsi Juvan joukkue Topi Huttunen, Juha Hyyryläinen, Oosa Kantanen, Jari Turunen, Jaana Valtonen, Markku Kaipainen, Tiia Kauppinen ja Erno Kantanen.

Sekä lauantain että sunnuntaina maakuntaviestikisailut hiihdettiin koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä ja tarkasti määriteltyjen toimintaohjeiden turvin. Tapahtumien tallenteet ovat katsottavissa Rantasalmen Urheilijoiden nettisivuilla.