Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Juvan nuorten joukkue hiihti toiseksi Saimaan maakuntaviestissä Rantasalmella – juvalaiset venyivät mainioihin suorituksiin

Juvan nuorten joukkue hiihti toiseksi Saimaan maakuntaviestissä Rantasalmella lauantaina. Juvalaiset venyivät mainioihin suorituksiin ja paransivat reilusti edellisvuoden kuudetta sijaansa. Savonlinna

Juvan nuorten joukkue hiihti toiseksi Saimaan maakuntaviestissä Rantasalmella lauantaina. Juvalaiset venyivät mainioihin suorituksiin ja paransivat reilusti edellisvuoden kuudetta sijaansa.

Savonlinna uusi viimevuotisen minimaakuntaviestivoittonsa ylivoimaisesti. Juva jäi kolme minuuttia. Kolmanneksi hiihti Pieksämäki puoli minuuttia Juvan takana. Mikkeli oli neljäs.

Saimaan minimaakuntaviestissä hiihtivät 8–14-vuotiaiden sarjojen nuoret. Kahdeksanosuuksinen, 10 kilometrin mittainen viesti mentiin tänä vuonna vapaalla hiihtotavalla.

Juvan viesti käynnistyi loistavasti, kun Silja Himanen pysyi ensimmäisen, 14-vuotiaiden osuuden Savonlinnan Ella-Sofia Kaiposen ja Rantasalmen Isla Mähösen tuntumassa ja tuli vaihtoon kolmantena.

– Meni paremmin kuin ajattelin. Vastassa oli tuttuja tyttöjä, mutta yleensä meillä ei ole näin tasaista. Oma hiihto sujui nyt hyvin ja sukset luistivat, Himanen hymyili vaihdossa.

Toisella osuudella 12-sarjalainen Akseli Kiljunen nosti Juvan toiseksi. Juvan kakkossijaa puolustivat seuraavilla Leo Hautsalo, Aleksi Ehrnrooth, Jessica Piispa, Topi Tegelberg, Iivari Kiljunen sekä Sara Ehrnrooth.

– Hyvin meni itseltä ja koko joukkueelta. En olisi ajatellut, että olisimme toiseksi parhaita, ankkuri Sara Ehrnrooth iloitsi.

Mikkelin nuoret hiihtivät neljänneksi joukkueell Jaakko Ikonen, Joona Heinikainen, Ida Valtola, Annina Kauhanen, Aatos Toivainen, Aatu Kauhanen, Nella Luntinen ja Silja Valtola.

Ankkurina 14-vuotiaiden osuutta hiihtänyt Valtola piti joukkueen suoritusta hyvänä, vaikka tavoite kolmen joukkoon hiihtämisestä jäi vajaan minuutin päähän.

– Palkinnoille yritettiin mutta ei ihan päästy. Oma hiihto oli aluksi nihkeää ja sitten loppua kohti rupesi sujumaan paremmin, Kalevankankaan koulua käyvä Valtola totesi.

Mikkelin joukkueen nuorin edustaja, 7-vuotias Annina Kauhanen iloitsi ensimmäisestä viestihiihtokokemuksestaan.

– Harjoittelen hiihtoa iskän ja veljen kanssa. Tänään oli aika raskasta mutta kivaa hiihtää, voimisteluakin harrastava ekaluokkalainen kertoi.

Sunnuntaina Rantasalmella hiihdetään Saimaan maakuntaviesti, jossa kuntajoukkueita edustavat aikuiset sekä 16–18-vuotiaat nuoret. Koko viikonlopun tapahtumat hiihdetään koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä ja tarkasti määriteltyjen toimintaohjeiden turvin. Tapahtumien stream-lähetykset ovat seurattavissa Rantasalmen Urheilijoiden nettisivujen kautta.