Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Autourheilijan koronavuosi – juvalainen Janne Viitikko koki ehkä erikoisimman kisakautensa

Juvan menestynein juvalainen autourheilija Janne Viitikko koki ehkä erikoisemman kisakautensa kuluneena vuonna. Koronavirus vaikutti kovalla kädellä myös autourheiluun. Loppukeväästä ja

Juvan menestynein juvalainen autourheilija Janne Viitikko koki ehkä erikoisemman kisakautensa kuluneena vuonna. Koronavirus vaikutti kovalla kädellä myös autourheiluun.

Loppukeväästä ja alkukesästä näytti, ettei kisoja pääsisi ajamaan ollenkaan. Heinäkuun alusta lähtien joitain kisoja järjestettiin, vaikka suurin osa jouduttiin perumaan. Toinen erikoisuus oli seuran vaihto Juvan Urheiluautoilijoista Konneveden Moottorikerhoon.

Kuinka paljon korona vaikutti kilpailukauteen, Janne Viitikko?

–  Keväällä kaikki kisat peruttiin. Missään ei päässyt ajamaan. Suurimmat kisat jäivät väliin. Juhannuksena piti ajaa Kolarissa ja Pellon kisatkin jäi väliin. Sitten kun heinäkuussa joitain kisoja järjestettiin, niitä pääsi kiertämään suhteellisen ahkerasti loppukesästä.

Minkälaisia erikoisjärjestelyjä korona aiheutti kisoihin?

–  Kisoissa katsomot oli rajattu A- ja B-katsomoihin eikä yleisö päässyt kesken kisan varikolle. Myöskään katsomoiden välillä ei päässyt kulkemaan vapaasti.

–  Varikolla taas korostettiin turvavälejä ja huoltoporukka oli tiukemmin rajattua kuin normaalisti. Autoa kohti sai olla vain kaksi huoltomiestä. Jossain taas oli kaksi huoltomiestä per kuski, jos samalla autolla ajoi useampi kuski. Se vaihteli aika paljon. Kilpailijamäärän mukaan järjestäjät laskivat, minkä verran varikolla pystyi olemaan huoltomiehiä. Mitä isommat kisat, sitä tarkempaa oli varikkoporukan rajoitukset.

Kuinka oma kilpailukausi sujui?

–  Kausi sujui yllättävän hyvin. Keväällä kun kisoja peruttiin, unohtui itseltäkin autojen rakentamiset, kun luuli, ettei pääsisi ajamaan. Kun ilmeni, että kisoja järjestetäänkin, tuli kova kiire alkaa rakentamaan autoja kisakuntoon. Olisi ollut hyvä käydä testaamassakin kalustoja etukäteen, mutta ei niitä aina ehtinyt.

–  En olisi uskonut, että näin hyvin sujui koska kiireessä unohtaa asioita eikä tule kalustoa tarkastettua huolella. Pienillä vaurioilla sitä kuitenkin selvisi, sillä kalustot kestivät yllättävän hyvin.

Viitikko saavutti kauden aikana kahdeksan a-finaalipaikkaa, joista oli tuloksena neljä voittoa, yksi kakkos- ja kolmas sija sekä kaksi seitsemättä sijaa.

Ainoastaan Honkajoella hän jäi kauden ensimmäisessä kisassaan vailla finaalipaikkaa.

Tällä kaudella Viitikko siirtyi edustamaan Konneveden MK/UA:ta, vaikka mies Juvalla asustaakin.

Mikä oli tämän takana?

–  Siinä oli takana lähinnä se, että Konneveden MK tukee kilpailijoita kisareissuilla. Oli yhden kaverin kanssa asiasta puhetta, joka kertoi tällaisesta mahdollisuudesta. Totesin, että taidanpa sitten vaihtaa seuraa koska ilmeni että seura osallistuu kuskien kisakuluihin. Se oli merkittävä apu muutenkin kalliissa harrastuksessa.

Millaiset suunnitelmat ovat vuodelle 2021?

–  Mikäli vaan pääsee kisaamaan, niin tarkoitus on ajaa ensi kaudella mahdollisimman paljon jokkista, niin isompia kuin pienempiä kisoja. Ainakin yleisen luokan SM, Pellon kisa, JM-liiga ja EVK-liiga kiinnostaa. Rallicrossin puolella sen sitten näkee ensi kaudella. Koko sarjaa en ainakaan aio ajaa, ehkä yksittäisiä kisoja yhden tai kaksi. Pääpaino on kuitenkin ensi kesänäkin jokkiksessa.